Dentiss Logo

Silah Deposu Gibi Diş Muayenehanesi

İstanbul Kartal’da bulunan diş kliniğine yapılan baskında çok sayıda silah ele geçirildi. Kaçak olarak işletilen klinikte, yasa dışı silah imalatı yapıldığı belirlendi. Baskında ele geçirilenler arasında 6 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek, 9 şarjör, 43 mermi ve yasa dışı silah imalatında kullanılan malzemeler var.
29.03.2021       10.56.24

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Yasa Dışı Silah İmalatı ve Ticareti” Soruşturması Kartal’da açıldı. Sabah Gazetesi’nden Emir Somer’in haberine göre Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Polisleri; Kartal İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kaçak diş muayenehanesi olarak kullanılan bir adreste, yasa dışı silah imalatı ve ticareti yapıldığını tespit etti.

Belirtilen adrese yapılan baskında, V.B.Y. (38) ve M.Ö.T. (45) isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, diş muayenehanesinde yasa dışı bir şekilde imalatını yaptıkları ruhsatsız silahları hem internet üzerinden hem de söz konusu adresten sattıkları iddia edildi.

Kaçak diş muayenesinde diş tedavileri için kullanılan malzemelerin yanı sıra bir çok silah ele geçirildi. Adreste, biri kuru 6 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek, 9 şarjör, 43 mermi, yasa dışı silah imalatında kullanılan 58 icra yayı, yedi icra mili, üç namlu, üç tabanca sürgüsü, silah tamirinde kullanıldığı değerlendirilen 2 makine ve silah namlusu açmak için kullanıldığı değerlendirilen dikey matkap ele geçirildi.

REKLAM

Şüpheliler "Yasa Dışı Silah İmalatı ve Ticareti" ile "1219 Sayılı Tababet Ve Şuabatı Sanatları'nın Tarzı ve İcrasına Dair Kanuna Muhalefet" suçlarından dolayı İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de "Adli Kontrol" kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Sabah Gazetesi


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.