Dentiss Logo

Sensodyne, Promine Serisini Tanıttı

Sensodyne, diş minesini onarmaya ve korumaya yardımcı olan Promine serisini daha yakından anlatmak için diş hekimlerine özel bir dijital lansman toplantısı düzenledi. Diş minesinin aşınmasına neden olan faktörler, diş minesi aşınmasının belirtileri ve teşhisi gibi konuların konuşulduğu toplantıya 1200 diş hekimi katıldı.
22.06.2020       16.11.07

Sensodyne, diÅŸ hekimlerine yönelik dijital lansman toplantısı düzenledi. GSK Türkiye Tüketici SaÄŸlığı Genel Müdürü Özlem Kaynak’ın açılış konuÅŸmasını yaptığı toplantıda, GSK Ağız Bakım Global Medikal Danışmanı Dr. Jonathan Creeth Promine DiÅŸ Minesi Onarım’ın ardındaki bilimsel temeli anlatırken, İstanbul Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Hande Åžar Sancaklı ise asit erozyonuna baÄŸlı diÅŸ minesi kayıplarında güncel tedavi yaklaşımlarından bahsetti. Mindfulness Academy’nin Kurucusu Erhan Ali Yılmaz’ın ‘Bilinçli Farkındalık ile Zihinlerimizi Onarıyoruz’ baÅŸlıklı mini eÄŸitimi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Mine Yüzeylerinde Etkili Koruma

GSK Ağız Bakım Global Medikal Danışmanı Dr. Jonathan Creeth, ağız ve bakım saÄŸlığında diÅŸ minesinin önemini vurgulayarak “Bugün yeni formülasyonumuz olan ‘Promine DiÅŸ Minesi Onarım’ diÅŸ macununun geliÅŸtirilme sürecini anlatabilmek benim için büyük bir keyif. Bu yeni diÅŸ macununu geliÅŸtirirken erken erozif lezyonlarda florür ile birlikte remineralizasyonu artırabilecek maddeleri ekleyerek daha ileri gitmeyi hedefledik. ‘Promine DiÅŸ Minesi Onarım’ diÅŸ macunu, florürün aktivitesini kolaylaÅŸtıran ve daha fazla florür giriÅŸini saÄŸlayarak daha iyi etki göstermesine yardımcı olan maddeler içeriyor. Klinik çalışmalarımızda bu yeni formülasyonun normal fırçalamadan sonra mine yüzeylerinde yüksek düzeyde etkili remineralizasyona ve korumaya yardımcı olduÄŸunu görüyoruz. Özetle ‘Promine DiÅŸ Minesi Onarım’ın hem günlük bir diÅŸ macunu olarak hem de erozyona baÄŸlı diÅŸ minesi aşınması riski taşıyan hastalar tarafından kullanım için uygun olduÄŸunu gösteren kapsamlı verilere sahip olduÄŸumuzu söyleyebiliriz.” dedi.

En Sık Görülen Ağız Hastalıkları Arasında Erozyon 3. Sırada

İstanbul Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Hande Åžar Sancaklı, diÅŸ minesi aşınmasının geri dönüÅŸü olmayacağının altını çizerek olası kayıplar için gereken tedavi yöntemlerini anlattı. Sancaklı, “DiÅŸ sert dokuları içinde özellikle diÅŸ minesi en sert ve en koruyucu tabaka olması sebebiyle diÅŸ saÄŸlığı açısından çok önemli bir role sahip. Ancak diÅŸ minesini tehdit eden çürük, erozyon, diÅŸ sert doku kayıpları gibi pek çok durumla karşılaşıyoruz. Özellikle Avrupa baÅŸta olmak üzere diÄŸer kıtalarda da en sık görülen ağız hastalıkları arasında erozyon 3. sırada yer alıyor. Erozyon ilk olarak minede baÅŸlıyor ve minedeki doku kaybıyla zaman içinde hem estetik anlamda hem de fonksiyonel anlamda diÅŸ dokularının bütünlüÄŸünü tehdit ediyor. Dolayısıyla diÅŸ hekimleri olarak tedavi planlamamızda da hastanın diÅŸinde doku kayıpları oluÅŸmadan önce farkındalık geliÅŸtirip koruyucu önlemlere yönelmemiz büyük önem taşıyor. Bu anlamda florlu macunların düzenli kullanımı erozyonun önüne geçmek için en etkili yöntem. Bununla birlikte hastalarımıza baÅŸta asitli yiyecekler olmak üzere tüm öÄŸünler sonrasında ilk yarım saat asla diÅŸlerini fırçalamamalarını söylememiz gerekiyor. Hastaların aynı zamanda fırçalama tekniÄŸine de çok dikkat etmesi lazım. İnce kıllı ve yumuÅŸak fırçaları tercih ederek bastırmadan fırçalama iÅŸlemi yapılması gerekiyor. Ağız ve diÅŸ saÄŸlığı genel saÄŸlığımızın ayrılmaz bir parçası. Dolayısıyla hastalarımızın oral hijyen motivasyonunu desteklememiz gerekiyor.” diye konuÅŸtu.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.