Dentiss Logo

Sandıktan “Değişim” Çıktı

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) için 19. Olağan Genel Kurul ve Seçim, 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. İki yılda bir yapılan seçimleri, Demokratik Katılım Grubu ve Önce Dişhekimi Grubu’nun oluşturduğu Değişim İttifakı kazandı.
26.04.2022       11.31.25

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) 19. Olağan Genel Kurulu, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 09.00’da İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Sosyal Tesisleri’nde, Oda Seçimi ise 24 Nisan 2022 Pazar günü, 09.00 – 17.00 saatleri arasında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

İki yılda bir gerçekleştirilen seçimlere, Birlik Grubu, Toplumcu Diş Hekimleri Grubu, Değişim İttifakı ve Bağımsız Aday Mehmet Çavdaroğlu girdi. Seçimi, Demokratik Katılım Grubu ve Önce Dişhekimi Grubu’nun oluşturdukları Değişim İttifakı kazandı. İttifakın seçim öncesi yayınladığı metinde, 36 yıldır İDO yönetiminde bulunan Birlik Grubu’nun AKP’nin büyük sermaye gruplarının çıkarlarını gözeten tekelleşme politikalarına karşı etkili bir tavır almadığı, diş hekimlerinin çalışma koşullarını düzeltmek için etkili bir mücadele yapmadığına işaret ediliyordu.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, İstanbul Dişhekimleri Odası’nın 19. Dönem Yönetim Kurulu’nda Ender Kazazoğlu, Nazlı Zeynep Aktaş, Berna Aytaç, Ayşe Deniz Gemalmaz, Ali Yüksel Çalışkan, Işıl Karataş, Ali Gürlek, Habip Ertay Atalar ve Fatma İnci Balpetek yer alacak.

Seçimin ardından Prof. Dr. Ender Kazazoğlu’nun sosyal medya hesabından yayınladığı teşekkür metninde, “Değerli meslektaşlarım, İstanbul Dişhekimleri Odası seçimini Değişim İttifakı oluşturduğumuz Önce Dişhekimi ve Demokratik Katılım Grubu kazandı. İstanbul Diş Hekimleri odasını 36 yıldır yöneten Birlik Grubu’na yaptığı hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ederim. Artık yeni bir anlayış ve arzu ile diş hekimlerine hizmet edeceğiz. Bu sıcak günde gelip oyları ile odasına sahip çıkan tüm diş hekimlerine teşekkür ederim. Berna Başkanımız liderliğinde yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum” ifadeleri yer aldı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.