Dentiss Logo

Sağlık Çalışanı Kartı Alırken Sorun Yaşayan Diş Hekimleri Ne Yapabilir?

Ücretsiz ulaşım ve otopark hizmetlerinden yararlanmayı sağlayan “Sağlık Çalışanı Kartı” alamayan diş hekimleri için İstanbul Dişhekimleri Odası’ndan bir açıklama geldi.
07.09.2020       12.28.20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan "Sağlık Çalışanı Kartı" ile T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Personelleri, ücretsiz ulaşım ve otopark hizmetlerinden yararlanabiliyor. Kamuda ve özelde çalışanların başvuru yapabildikleri kart için olumsuz yanıt alanlar için İstanbul Dişhekimleri Odası’ndan bir açıklama yayınlandı.

Duyuruda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanlığı ile yazışmalar yapılmıştır. 

Yapılan yazışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen cevapta, Sağlık Çalışanı Kartı almak isteyen dişhekimleri ve dişhekimi yardımcılarının İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurup, ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) kaydından sağlık çalışanı olduklarına dair belge alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabilecekleri belirtilmiştir” ifadeleri yer alıyor.


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.