Dentiss Logo

Sağlık Bakanlığından OHAL Kapsamında Hazineye Devir Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında hazineye devredilecek olan özel sağlık kurum ve kuruluşları hakkında bir basın açıklaması yayınlandı.  
30.07.2016       12.36.01
15 Temmuz 2016 tarihli darbe teşebbüsünün ardından, 23 Temmuz 2016 Tarih ve 29779 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) gereği, bazı özel sağlık kurum ve kuruluşları Hazine’ye devrediliyor.

Sağlık Bakanlığı, Hazine’ye devredilecek sözkonusu özel sağlık kurum ve kuruluşlarına dair bir basın açıklaması yayınladı. Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI
 
23 Temmuz 2016 Tarih ve 29779 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname gereği, bazı özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hazineye devir işlemleri başlatılmıştır.
 
Bakanlığımız, bu kurumlardan hizmet alan vatandaşlarımızın sağlık hizmet sunumu ve hasta bakımı açısından mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almıştır.
 
Söz konusu hastanelerde tedavi altında olan hastalarımızın da kamu hastanelerine nakilleri devam etmektedir.
        
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.
 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.