Dentiss Logo

“Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi” Muayenelerine İstanbul’da başlayacak

Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’nin ikinci yıl muayeneleri Diyarbakır ve Tekirdağ’da yapılan muayenelerle sona erdi. İstanbul Valiliği’nden beklenen onay 25 Mart 2014 günü geldi. Şimdi artık İstanbul’da muayeneler başlıyor.
10.04.2014       10.53.43
İlköğretim öğrencilerinde ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini, sağlık eğitimi ile kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve fluoridlerin kullanımıyla diş çürüklerini azaltarak ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Eğitimi Komisyonu tarafından organize edilen ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ (SGOP) tüm hızıyla devam ediyor.

İkinci yılın ikinci flor vernikleri uygulanacak

5 Mart 2014 günü Diyarbakır Mehmetçik İlkokulu’nda 475 ilkokul ikinci sınıf öğrencisi, 12 Mart 2014 tarihinde de Tekirdağ Kamil Korkmaz Zafer İlkokulu’nda 75 öğrenci muayene edildi.

Bu muayenelerle, onam alınan 10 ildeki 25 ilkokulda ikinci yıl muayeneleri bitirilmiş oldu. Böylece 4031 çocuğun ikinci yıl muayeneleri tamamlanmış oldu.



Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında da projenin uygulandığı tüm okullarda flor vernik uygulaması yapılacak.

21 Mart 2014 günü de Rize Çamlıhemşin’deki dört ilkokulun birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin flor vernik uygulaması yapıldı.

 


İstanbul onayı geldi
Proje, pilot olarak 11 ildeki 29 ilkokulda uygulanmak üzere planlanmış ve 18 Temmuz 2013 tarihinde 11 ilin valiliklerine onay için başvuru yapılmıştı. Komisyonun yaptığı başvuruya 25 Mart 2014 tarihinde valilikten onay geldi. Böylece ilerleyen günlerde İstanbul’da muayeneler başlayacak.

 







YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.