Dentiss Logo

Sabit Protezlerde Estetik Tedavi Seti

Estetik tedavilerin planlanması konusunda rehberlik sunan “Sabit Protezlerde Estetik Tedavi Seti”, 2 ciltten oluşuyor. İlk ciltte Estetik Analizler, ikinci ciltte Protetik Tedavi ayrıntıları ile ele alınmakta.
25.11.2020       10.45.15

Mauro Fradeani tarafından kaleme alınan birinci cilt, “Estetik Analizler” adını taşıyor. Eser, Dr. Behiye Bahar Dabakoğlu, Prof. Dr. Selim Pamuk tarafından Türkçeye kazandırıldı. Restoratif diş hekimliğinde ileri teknoloji ve biomateryaller, estetik başarının en üst sınıra taşınmasında önemli argümanlardır. Sıklıkla bu tedavi yaklaşımı dental bölgede yoğunlaşmakla beraber yüzün tümünü değerlendirmekte önemlidir. Bu kitap klinisyenin estetik tedavinin planlanması sürecinde sistematik olarak yüzün gelişimine de yaklaşımını ele almaktadır. Farklı bölümlerde yüzün estetik parametrelerini anlamak konusunda rehberlik etmektedir.

Mauro Fradeani ve Giancarlo Barducci tarafından hazırlanan ikinci cilt, “Protetik Tedavi” ismiyle sunuluyor. Eserin Türkçe çeviri editörlüğünü Prof. Dr. Aslıhan Üşümez üstlenmekte. Bu beklenen kitap sabit protez ihtiyacı olan hastalarda en iyi estetik sonuçların elde edilebilmesi için gerekli prosedür ve fazların ele alındığı bir eserdir. Diş hekimi ve teknisyen arasındaki iletişim, protez uygulamasının estetik, biolojik ve fonksiyonel kullanımına yönelik başarıdaki en önemli bölümlerinden birini oluşturur. Klinisyen ve laboratuvar arasındaki bu adım adım ilerleyiş ve prosedürleri önemlidir. Bölümlerde face bow’un doğru saptaması için görsel metodlarla anlatımı doğru materyal seçimi ve teknikleri, restorasyonların yapım kısmı, en uygun birleştirme ve estetik yapının kazandırılması konuları işlenmektedir. Bu harika kitap cilt 1’de olduğu gibi aynı titizlik ve hassas çalışma sonucu hazırlanmıştır.

REKLAM


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.