Dentiss Logo

Prof. Dr. Serhat Yalçın, İDEX 2022 Fuarı’nda Kitabını İmzalayacak

Prof. Dr. Serhat Yalçın İDEX 2022 Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Yalçın, DİŞSİAD tarafından fuarı ziyaret eden hekimlere armağan edilecek olan kitabını, meslektaşları için imzalayacak.
13.04.2022       10.30.18

Dental sektörün dünya çapında en büyük organizasyonları arasında yer alan, İDEX 2022 Ağız–Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı, iki yıllık pandemi arasının ardından 17’nci kez kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuar, 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Özlenen fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan V. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu ise 4 gün boyunca diş hekimliği bilimindeki yenilikleri takip etmek isteyen katılımcıları ağırlayacak. Sempozyumun 4 günlük programında, diş hekimlerinin yanı sıra diş teknisyenleri ve dental asistanlar için de sunumlar var. Sempozyum programını www.dtsempozyum.com sitesinden incelemek ve ücretsiz olarak kayıt olmak mümkün. Sınırlı kontenjan nedeniyle kayıt zorunluluğu bulunuyor.

İDEX 2022 Fuarı’nda Prof. Dr. Serhat Yalçın ve Dr. İrem Aktaş Başaran’ın hazırladığı “Dişhekimliğinde Temporomandibular Eklem Hastalarına Yaklaşım” isimli kitabın, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş yeni baskısı okurlarla buluşacak. Diş Malzemeleri Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (DİŞSİAD), Vestiyer Yayın Grubu (VYG) işbirliği ile yayınladığı bu eserin ilk 2 baskısı hızla tükenmişti. Genişletilmiş 3’üncü baskı, fuar boyunca hekimlere DİŞSİAD’ın hediyesi olacak. İmza gününde kitabın yazarı ile buluşmak ve kitabı imzalatmak ise ayrı bir keyif olacak. Prof. Dr. Serhat Yalçın’a kitabını ve imza gününü sorduk.

Kitabınızın yeni baskısı çıkıyor. Çalışmanızın önemi hakkında neler söylemek istersiniz?

Kitabımızın 3’üncü baskısı Mayıs ayında çıkacağı için çok mutluyum. Kitabı beraber yazdığımız Dr. İrem Aktaş Başaran’ın yanı sıra Prof. Dr. Serra Sencer, Prof. Dr. Hanefi Kurt, Dr. Burcu Bal Küçük ve Dr. Halil İbrahim Ural gibi değerli öğretim üyeleri kitabımızın yeni baskısına katkıda bulundular. Yazar listemize katılan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tulga Tolun Şatır da Bruksizim konusunu psikiyatrik bakış acısı ile değerlendirdi.

Çalışmamız, toplumun büyük bir kısmını etkileyen temporomandibular eklem (TME) hastalıkları için meslektaşlarımıza bir kaynak sunduğu için çok mutluyum.

Kitap yayınlandığı ilk günden beri, hem protez ve çene cerrahisi uzmanları hem diş hekimi meslektaşlarımız hem de öğrenciler tarafından çok ilgi gördü. Her baskısında eklenen yeni bölümler, kitabımızın güncel kalmasını sağlıyor diye düşünüyorum.

İDEX Fuarı kapsamında imza günleriniz olacak. Meslektaşlarınızla imza gününde buluşmak nasıl bir duygu?

Covid-19 nedeniyle 1 yılı aşkın bir süredir kitabın yayınlanmasını bekliyorum. Sonunda Mayıs ayında yayınlanıyor. Meslektaşlarımız ve öğrencilerimizin kitabın yeni sayısını beğenerek okuyacaklarını umuyorum. Okurlarla buluşmak, yorumlarını dinlemek gerçekten keyifli. Bu sohbetlerden yeni bölümler ve kitaplar için de fikirler çıkabiliyor.

Tamamıyla orijinal bir mesleki kitap yazmak çok mutluluk verici bir duygu. Meslektaşlarımız, yabancı kitapların Türkçeye çevrilmesi ile diş hekimliği bilgi kaynaklarına ulaşabiliyorlar. Umarım özellikle genç öğretim üyesi arkadaşlarımız, yeni kitap projelerimize katkıda bulunurlar. Esere katkıda bulunan tüm yazarlara, kitabı yayınlayan Vestiyer Yayın Grubu ile kurucusu Dt. Bülent Manav’a, kitabı hediye ederek İDEX Fuarı’nı ziyaret eden hekimlerle buluşturacak olan Diş Malzemeleri Sanayi ve İşadamları Derneği’ne teşekkür ederim.

26 Mayıs Perşembe ve 29 Mayıs Pazar günü saat 12.30’da başlayacak olan imza günlerine, tüm İDEX Fuarı katılımcıları davetlidir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.