Dentiss Logo

Prof. Dr. Özkan ve Ekibine Bir Ödül Daha

Türk diş hekimliğinin protetik alandaki başarılı bilim insanlarından Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan, uluslararası arenada bir ödül daha aldı. 15 senedir yürütülen implant uygulamalarının uzun süreli takip çalışmalarını devam ettiren Prof. Dr. Özkan ve ekibi, 15. ICP (International College of Prosthodontist) Kongresi’nde “En İyi Klinik Çalışma” ödülüne layık görüldü.
27.09.2013       12.49.59
Başarılı bilimsel çalışmaları ile adından söz ettiren, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Anabilim Tedavisi Kürsüsü’nden Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan’a ödülü, 18-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen kongrede sunuldu. İtalya’nın Torino şehrindeki törene Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan, ekibi Prof. Dr. Yaşar Özkan ve Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu ile katıldı.

Ekibin hazırladığı “Retrospective Analysis of Prosthetic Complications of Implant-Supported Fixed Partial Dentures After an Observation Period of 5 to 10 years” başlıklı çalışma, başvuran 225 çalışma arasından birinci seçilerek “En İyi Klinik Çalışma” ödülüne layık görüldü.

Uzun süreli takip çalışmasının International Journal of Oral and Maxillofacial Implants Dergisi’nin gelecek sayısında yayınlanacağı da açıklandı. Dergi, implant konusunda SCI indeksinde yayınlanıyor ve impact faktörü 3 bin 139.

Araştırmacılar, bu çalışma serisi ile geçtiğimiz yıl 4. Uluslararası Cam/Log Kongresi’ne katılmış ve “En İyi 3. Poster Ödülü”nü kazanmıştı.

   


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.