Dentiss Logo

Ortognatodonti ve Protetik Tedavide Vertikal Boyut

“Ortognatodonti ve Protetik Tedavide Vertikal Boyut” kitabı, okluzal rehabilitasyonla ilgili diş hekimliğinin bütün dallarında, özellikle protetik ve ortodontik tedavilerde fonksiyon ve estetiğin bütüncül bir yaklaşımla nasıl sağlanabileceği konusunda önemli bilgiler veriyor.
17.08.2021       14.40.37

Karmaşık rehabilitasyonlarda estetik değerlendirmenin fonksiyonun önüne geçmesi, sık karşılaşılan bir durumdur. “Ortognatodonti ve Protetik Tedavide Vertikal Boyut” kitabı, fonksiyonun optimal bir şekilde kurulmasının estetik sonuç ile çakıştığı bir vertikal boyuta ulaşma yolunun ana hatlarını çizmeyi amaçlıyor.

Vertikal boyut hem okluzyonun uygun bir şekilde yeniden kurulması hem de bütün stomatognatik sistemin rehabilitasyonu için önemlidir. Kitabın içeriğinde Prof. Slavicek ve Prof. Sato’nun felsefesinin anahtar kavramları, hareketliden sabit proteze, implanttan ortodontiye, büyüme çağındaki hastadan yetişkin hastaya kadar diş hekimliğinin bütün branşlarını kapsayarak basit ve pratik bir şekilde anlatılıyor.

Eserin Çeviri Editörü Prof. Dr. Tülin Taner, kitabın dilimize kazandırılması için yapılan çalışmaları şu sözlerle açıklıyor: “Kitap sırasıyla, Gnatolojik Prensiplerin Kesişen Uygulamaları, Analog ve Dijital Gnatolojik Tanı Akışı, Mandibuler Pozisyona Bağlı Yüzün Makro-Estetiği, Okluzal Düzlem, Okluzal Kavramlar, Viyana Okulu’na göre Dikey Boyut Tedavi Planlaması, Okluzal Mandibuler Yeniden Konumlandırma Tekniği (OMRT) (Bassetti), Tedavi Planının On Anahtar Noktası ve Klinik Olgu Çalışmaları başlıklarını içeren 8 bölümden oluşmaktadır ve her bölümün çevirisi benimle birlikte yedi Ortodonti Uzmanı meslektaşım tarafından yapılmıştır. Kitabın okuyucuya yararlı olması dileğiyle...”

REKLAM

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.