Dentiss Logo

Ordu’ya Dünya Standartlarında Fakülte

Kurulduğu günden bu yana önemli projelere imza atan ve Ordu’da dünya standartlarında bir üniversite vizyonu çizen Ordu Üniversitesi’nde, Diş Hekimliği Fakültesi’nin temelleri atıldı.
10.03.2015       13.52.16
Ordu Üniversitesi, daha kaliteli bir eğitim ve hizmet sunmak için fiziki yapılanmada hız kesmiyor. Geçtiğimiz yıl temeli atılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Ziraat Fakültesi binalarını bitirme noktasına getirirken, şimdi de Ordu’ya yakışacak şekilde dünya standartlarında Diş Hekimliği Fakültesi’nin temelini atarak kısa süre içerisinde üçüncü fakülte binasını da hayata geçiriyor. 2014 yılının Mayıs ayında ihalesi gerçekleştirilen yeni fakülte binasının inşaat çalışmaları Ocak ayı içerisinde başladı.

ODÜ Cumhuriyet yerleşkesinde 12.400 m2 kapalı alan üzerine toplam 4 blok olarak tasarlanan projenin zemin etüdü için güçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Dev projenin Ocak 2017 tarihinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Fakülte binası, modern mimari yapısının yanı sıra teknolojik imkanlar sayesinde de Ordu halkına en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak anlayışı ile tasarlandı. Yeni fakülte binasında, 2 ağız, diş ve çene radyolojisi kliniği, 1’er adet pedodonti, periodontoloji, ortodonti, diş hastalıkları ve tedavisi ve protetik diş tedavisi kliniği bulunacak. 8 görüntüleme merkezi, 8 hasta bekleme salonu, 3 ameliyathanenin de olacağı ODÜ Diş Hekimliği Fakülte binasında ayrıca 40 öğretim görevlisi odası, 8 öğretim üyesi kliniği, 5 derslik, 8 laboratuvar, 9 seminer salonu ve 1 kütüphane de yer alacak.

Sürekli gelişim ve yeniliğin peşinde koşarak hedeflerini önceden belirlemiş olan Ordu Üniversitesi’nde, kaliteli alt yapı koşullarına sahip eğitim alanlarını öğrencilerle buluşturma noktasında önemli çaba sarf ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu ve çevre illere değerli bir hizmet sunan Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni yapılan binasıyla bölgede lider konumuna geleceğini, fakültelerin tamamlanmasının ardından Ordu Üniversitesi’nin yeni bir çehreye kavuşacağını ifade etti.

Kaynak: ODÜ Basın




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.