Dentiss Logo

Oral Mikrobiyotaya Dair Kapsamlı Bilgiler Bu Kongrede

Uluslararası 2. Dental Oral Enfeksiyonlar (2. DOİNF) ve 1. Ağız Mikrobiyotası Kongresi, 18 -20 Mart 2022’de İstanbul Marma Otel’de düzenlenecek. Oral mikrobiyotanın önemine dikkat çekmek için zengin bir içerikle tasarlanan kongre, ağız mikrobiyotasının sistemik hastalıklarla ilişkisinin ortaya konması açısından da önem taşıyor. Etkinlik kapsamındaki ‘Bütüncül Diş Hekimliği’ eğitimi de katılımcılara farklı bir yaklaşım sunacak.
24.02.2022       11.52.14

Uluslararası 2. Dental Oral Enfeksiyonlar (2. DOİNF) ve 1. Ağız Mikrobiyotası Kongresi, 2018 yılında yapılan 1. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar Kongresi’nin ikincisi olarak 18 -20 Mart 2022 tarihlerinde, İstanbul Marma Hotel’de düzenlenecek. ‘Akılcı antibiyotik kullanımı’ temasının öne çıktığı ilk kongrenin ardından bu yılın teması ‘oral mikrobiyota’ olacak.

Katılımcılar, kongrenin satır aralarında dental oral enfeksiyonlar, dezenfektan/gargara ve antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgileri fazlası ile bulabilecek. Kongre, diş hekimliğinde önemli enfeksiyonlar ve bunlarda akılcı antibiyotik kullanımına katkı sağlamak, oral mikrobiyotanın önemini ve klinikler hastalıklar ile ilişkisini ortaya koymak, dikkat çekmek ve bu konuda çalışmaları tetiklemek amacı ile tasarlandı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Altındiş, kongrenin içeriğini, “Ağız ekolojisi ve biyoçeşitlilik, oral kavite mikrobiyotası, muhtemel patojen mikroorganizmaların hatırlatılması ile başlayıp çürük oluşumu ve görseller ile zenginleştirilmiş dental enfeksiyon çeşitleriyle devam edilecek, ardından etkin akılcı antibiyotik kullanımı ve diş hekimliği pratiğinde etkin sterilizasyon/dezenfeksiyon yöntemleri konuşulacak, dental hijyen ve gargaralar ile oral mikrobiyotanın enine boyuna detaylarına girilmiş olacaktır.

Aynı zamanda bir gün boyunca “Bütüncül Diş hekimliği” uygulamalı eğitimi planlanmış olup bu da ülkemizde bu kapsamda yine bir ilk olacaktır. Konunun sahada önemi bilimsel kanıtlar ile vurgulanacak, dental olaylara bütüncül yaklaşımın prensipleri ortaya konacaktır” sözleriyle açıklıyor.

En iyi bildirilere ödül verilecek olan kongrenin bilimsel programına ve kayıt koşullarına, kongre web sayfasından ulaşılabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.