Dentiss Logo

Öncelikli Amacımız Teknisyen Arkadaşlarımıza Yardımcı Olmak

Yaklaşık 26 yıldır İstanbul Şişli’de laboratuvar olarak hizmet veren Febe Dental, kısa bir süre önce kendi bünyesinde depo kurdu.   Laboratuvarların çalışma alanlarında ihtiyaçları olan tüm malzemelerin bulunduğu depo ve ithal edilen ürünler hakkında görüştüğümüz Ebru Bektaş bu süreçle ilgili “Malzemeleri kendi bünyemizde en az iki yıl süreyle kullanıp kalite kontrol aşamasından geçirdikten sonra satışa sunuyoruz.” diyor.
16.05.2013       10.27.36
Bizlere Febe Dental’i kısaca tanıtabilir misiniz?
1987 yılında Fuzuli Bektaş tarafından Şişli'de beş kişilik bir kadro ile sektördeki hayatına başladı. Bugün ise yaklaşık yetmiş kişilik bir personel ile yoluna devam ediyor. Febe Dental kurulduğu günden bugüne teknolojik yenilikleri takip ederek özellikle implant üstü protezler, lamine, seramik, inley-onley, Cad/Cam ve sinter lazer sistemi ile metal alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yaptığımız özverili çalışmalar sonucunda laboratuvarımızda kullandığımız malzemelerin sektörde örnek ve reklam olması, ayrıca ihracat yapan ve çok yüklü de malzeme gideri olan bir laboratuvar olmamız bizi ithalata yöneltti ve bugün laboratuvar çalışmalarımızın yanı sıra aktif olarak depo ürün satışlarımız mevcut.

Febe Dental olarak laboratuvarlara depo hizmeti de veriyorsunuz. Bu depoyu oluşturma fikri nasıl ortaya çıktı?
Malzeme tüketimimiz fazla olduğu için bu ürünleri ithal etmeye karar verdik. Kullandığımız malzemelerin kaliteli ve kullanışlı olması ürünlerimizin sektörde tanınmasına olanak sağladı. Zamanla ürünlerimize duyulan ilgi, müşteri talebi de oluşturdu. Öncelikli olarak malzemeleri kendi bünyemizde en az iki yıl süreyle kullanıp kalite kontrol aşamasından geçirdikten sonra satışa sunuyoruz. Şu anda da profesyonel olarak Febe Dental bünyesinde depo satışımıza geniş ürün yelpazemizle yaklaşık bir yıldır devam etmekteyiz.

Peki, deponuz neler içeriyor? Hangi malzemeler var?
Her teknisyenin ihtiyacına cevap verecek şekilde bir depo hizmeti vermek en önemli hedeflerimiz arasında. Sektörde ihtiyaç duyulan malzemeleri teknik açılardan test edip gözlemledikten sonra satışa sunuyoruz. Burada, öncelikli amacımız teknisyen arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır. Uzun süren çalışmaların sonucunda Febe Dental olarak Torr adında bir marka oluşturduk. Şu anda aktif olarak markamızın ürünlerini piyasada başarılı bir şekilde satışına devam etmekteyiz.

Ürünlerimizin geneli, temel laboratuvar malzemelerinden oluşuyor. Bunların içerisinde kron metali, iskelet metali, zirkon blok, revatman, glaze tozu, tüm frez çeşitleri, plastik alçı ve manuel seramik parlatma ekipmanları gibi teknisyenlerin günlük çalışma hayatlarında onlara yardımcı olacak temel malzemelerden oluşmaktadır.

Malzemelerinizi hangi ülkelerden ithal ediyorsunuz? Belgelendirme işlemlerini nasıl yapıyorsunuz?
Malzemelerimizi Fransa, Amerika ve Almanya’dan ithal ediyoruz. Bu ürünlerin Türkiye’de sağlıklı bir şekilde satışa sunulması için uygun denetlemelerden geçtikten sonra belgelerimizi alıyoruz. Ürünlerimizde Avrupa Birliği’nin “yeni yaklaşım” çerçevesinde oluşturduğu sağlık ve güvenlik işareti olan CE ile medikal tıbbi cihazlar kalite yönetim sistemi olan ISO 13485 belgelerimiz mevcut. Belge konularında özenle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu süreçte de malzeme ithalleri esnasında bünyemizde bulunan Almanca, Fransızca, İngilizce bilen personellerimiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Teknisyenlerin depo hizmetinize yaklaşımları nasıl oldu? Size geri bildirimleri hangi yönde?
Geri bildirimler oldukça olumlu ve bizi oldukça motive edecek düzeyde. Teknisyenler ürünlerini kullanırken teknik bilgiye sahip biriyle muhatap olup malzemelerle ilgili bilgi almanın avantajını yaşıyorlar.

Ürünlerimizi kendi teknisyenlerimiz tarafından kullanıldıktan sonra piyasaya sürüyoruz. Memnun kalmadığımız bir ürünün satışa sunulmayacağı gibi satışa sunulan ürünle ilgili de problem yaşanmayacağı garantisini veriyoruz. Tabii ki Febe Dental Laboratuvarı bünyesinde depo satışı olmasının da avantajlarını yaşamaktayız.

Önümüzdeki dönemde kısa ve uzun vadede hedefleriniz nedir?
İleriye dönük planlarımız arasında malzeme yelpazemizi daha da geliştirmek, yeni ve farklı ürünlerle markamızı oluşturup piyasada aranılan isimler arasında yerimizi almak var. Şu anda da ürün yelpazemizi geliştirmek, her talebi karşılamak amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Yeni, farklı, kullanışı kolay ürünleri ithal etmeye devam etmek en önemli hedeflerimiz arasında.

Vizyon sahibi bir firma olarak, ürün satış ve sonraki aşamalarında her türlü desteği sağlamak için müşterilerimiz tarafından uygunsuz görülen herhangi bir konuda faydalı olmak amacıyla konuyla ilgili toplantı yapıp çözüme ulaşmayı da kendimize ilke edindik. Aynı zamanda birlikte çalıştığımız firmalarla ilgili toplantıları yapmak kaydıyla sektörde aranan malzeme eksiklerini tartışıp talepleri karşılamak amacıyla ilgili çalışmalar firmamız tarafından yürütülmektedir. Bu çalışmalar devam edecektir. Bu bağlamda misyonumuz, dental sektördeki yerimizin sağlam ve kalıcı olmasıdır.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.