Dentiss Logo

Okul Projesi İkinci Yılında

Geçen yıl Türk Dişhekimleri Birliği’nin başlattığı Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’nin (SGOP) ikinci yılına 2 Ekim’de Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi ve Eskişehir’de adım atıldı. İlkokullarda yapılan sağlık eğitimleri ile öğrencilere ağız-diş sağlığı ve bakımı bilinci aşılanması hedefleniyor.
10.10.2013       17.24.00
Eskişehir’de yapılan tarama ve eğitimlerde ikinci sınıf öğrencisi 229, Çamlıhemşin’de ise birinci ve ikinci sınıfta okuyan toplam 130 çocuğun muayeneleri ve fluor uygulamaları yapıldı. Ardından öğrencilere sağlık eğitimleri yapılarak, tüm eğitim materyalleri ve diş fırçaları-diş macunları dağıtıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Konya, Rize ve Tekirdağ illerinde, 29 ilköğretim okulunda uygulanan projede Uluslararası Çürük Tespit ve Değerlendirme Sistemi formu doldurularak yılda bir kez ağız durumu tespiti yapılıyor. Veriler internete girilerek istatistikî sonuçlar elde ediyor. 6228 öğrenci içinden yüksek çürük risk grubuna yılda 4 kez, düşük ve orta çürük risk grubuna ise yılda 2 kez fluor vernik uygulanıyor.

İlköğretim öğrencilerinde, ağız-diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini amaçlayan bu program; diş fırçalama alışkanlığını %75’e çıkarmayı da hedefliyor.

Projenin il bazında tarihleri şöyle: 2 Ekim Rize- Eskişehir, 9 Ekim Ankara, 23-24 Ekim Adana, 25 Ekim İskenderun, 6 Kasım Gaziantep, 13 Kasım Diyarbakır, 27 Kasım Konya- İskenderun, 4 Aralık Antalya- Gaziantep, 11 Aralık Tekirdağ-Konya, 18 Aralık İstanbul, 19 Aralık Ankara, 25 Aralık Hatay, 8 Ocak Eskişehir, 26 Şubat İstanbul, 5 Mart Diyarbakır, 12 Mart Tekirdağ.

   

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.