Dentiss Logo

Nişantaşı Üniversitesi’nde Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Açılıyor

2010 – 2011 akademik yılında yükseköğretim hayatına başlayan Nişantaşı Üniversitesi, 2021 yılında Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurdu. Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, amaçlarının günün teknolojisini kendi iş süreçlerine yansıtabilen kişiye özel tedavi sunabilecek başarılı diş hekimleri yetiştirmek olduğunu belirtiyor.
27.05.2021       09.54.28

Nişantaşı Üniversitesi’nin Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri, 21 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile kuruldu. Konu hakkında bilgiler veren Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal “Kurulduğumuz günden itibaren yenilikçi bir anlayış çerçevesinde geleceğin eğitimiyle gençlerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Edu 5.0 modeli ile tüm akademik birimlerimizde uyguladığımız teknoloji ve insan bileşenli eğitim modelini şimdi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimize getireceğiz. Uluslararası bilimsel faaliyetlerin ön planda tutulacağı bu fakültelerde, akademik kadro yapılanma çalışmaları son hızıyla devam etmekte olup, yurt dışı üniversite iş birliklerine dayalı proje bazlı ve klinik yoğun bir müfredat uygulanacaktır” diyor.

Sırada 240 Yatak Kapasiteli Üniversite Hastanesi Var

Büyük ölçekli bir yatırım ile son teknolojik imkanlarla donatılmış 240 yatak kapasiteli bir üniversite hastanesini de hayata geçireceklerini söyleyen Dr. Uysal, Diş Hekimliği Fakültesi hakkında verdiği bilgilerle sözlerine devam etti: “Üniversitemiz 2013 yılından bu yana Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Protez Teknoloji programlarında uygulamalı eğitimler veriyor. Bu alandaki akademik ve klinik tecrübemiz, Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluş sürecinde büyük katkı sağladı. Şimdiden, 100 öğrenci kapasiteli preklinik ve 75 öğrenci kapasiteli klinik laboratuvarlarımız fiili olarak aktif durumda. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde Diş Hekimliği alanında en yenilikçi ve nitelikli eğitimi vermeyi hedeflemekteyiz. Edu 5.0 anlayışımız çerçevesinde 3D printing ve yeni nesil lazer teknolojiler gibi olanaklara sahip dijital diş hekimliği eğitimi vereceğiz. Özellikle estetik diş hekimliği alanı, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile artık kişiye özel uygulama yaklaşımı sunabiliyor. Amacımız günün teknolojisini kendi iş süreçlerine yansıtabilen, kişiye özel tedavi sunabilecek başarılı diş hekimleri yetiştirmektir.”

Haber: Elvan Genç (VYG)

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.