Dentiss Logo

Midesinden Diş Protezi Çıktı

‘Yok artık!’ dedirtecek bir olay da Konya'da yaşandı. Karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran kişinin midesinden endoskopi yapılarak üç adet diş protezi çıkarıldı.
14.02.2014       17.16.14
Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, K. A'nın (30) karın ağrısı şikâyetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Hastaya endoskopi yaptıklarını aktaran Erenoğlu, şöyle konuştu: "Hastamız, bize başvurduğunda karnı tok olmasına rağmen endoskopi işlemi uyguladık. Bu işlem esnasında cihazla, birbirine yapışık üç tane protez dişi çıkarttık. Herhangi bir komplikasyon olmadı. Hastamız gayet iyi durumda. Bu diş mideden aşağı inmiş olsaydı, bağırsakta çok daha ciddi sorunlara sebep olabilirdi. Genellikle protez diş, para, anahtar, çivi gibi değişik ebatlardaki cisimler yutulabiliyor. Midenin boşalma zamanı dediğimiz bir zaman var. O zaman içerisine geldiğinde endoskopik işlemle herhangi bir acı sızı olmadan, ameliyata gerek duymadan cisimleri çıkartabiliyoruz."

Midesinden diş protezi çıkarılan K. A. ise yaklaşık bir hafta önce diş ağrısı şikâyetiyle doktora gittiğini söyledi.

Muayenenin ardından doktorunun dişlerin yeniden yapılması gerektiğini söylediğini anlatan K. A., "Doktor, aynı gün yapıştırma yöntemiyle geçici diş protezi taktı. Dün diş ağrısı yaşamaya başladım. Sabah da midemde ağrı ve yanma başladı. Hastaneye geldim, ultrason çektirdim. Yapılan endoskopi sonucu midemdeki dişler çıkarıldı. Şu anda ağrı, sızı duymuyorum, çok rahatım" diye konuştu.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.