Dentiss Logo

Metco Dental’den Diş Hastası Robot “Simroid”

Bir ilke imza atan Metco Dental, FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi esnasında gerçek bir insan gibi hareket eden Simroid adlı yeni geliştirdiği robotu tanıtacak. Robot; hekimle konuşuyor, dişi ağrıyor ve tedavi olmak istiyor, tedavi esnasında ağzını açıyor, yana eğiliyor, hatta canı acıyor ve tepki veriyor.
06.08.2013       17.53.55
Metco Dental’in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı J. Morita Group firması tarafından üretilen Simroid, 28-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde tanıtıma sunulacak. Geliştirilen robot, diş hekimliği eğitimlerinde kolaylıkla kullanılabilecek. Firmanın Avrupa Genel Müdürü Juergen Flerr, yaptığı açıklamada robotun diş hekimliği fakültelerinde ve seminerlerde uzman sunumlar için tasarlandığını belirtti. Fleer, eğitim esnasında en büyük problemlerden biri olan ‘hastanın canının yanması’ sorununun Simroid sayesinde tarih olacağını vurguladı. Ayrıca, diş hekimliği öğrencilerinin bu robot vasıtasıyla hastalarla iletişim becerilerini daha sağlıklı bir şekilde geliştirebileceklerinin altını çizdi. Simroid’i Türk diş hekimleri ve adayları ile tanıştırmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Fleer, robotu Morita firmasının ulaştığı düzeyin göstergesi olarak nitelendirdi.

Morita’nın İnovasyon Devrimi
Öte yandan Metco Dental Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemal Milani, kongre esnasında açacakları stanttan bahsederek robotun yanı sıra farklı yenilikleri de sunacaklarını belirtti. Morita firmasının ünitlerinin ülkemizde ilk kez sergileyeceğini kaydeden Milani, “12 yıldır firmamız tarafından Türkiye’ye getirilen panoramik röntgen cihazları, volümetrik tomografi cihazları, periapikal röntgen cihazından oluşan Morita Dental Görüntüleme Cihazları grubu ve endodonti cihazları, dental türbinler ve başlıklar ile genel diş kliniği cihazlarından oluşan Morita Diş Hekimi Cihazları grubu ürünler de kongrede yer alacak” dedi.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.