Dentiss Logo

Malpraktis Davalarında, Kasıt Yoksa Tazminatı Devlet Üstlenecek

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, malpraktis davaları hakkında yeni yasa değişikliği teklifinin TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildiğini sosyal medyadan duyurdu ve komisyon üyelerine teşekkür etti.
30.03.2022       15.10.26

Sayıları her geçen gün artan malpraktis (tıbbi kötü uygulama) davaları, hekimleri yüksek tazminat bedelleri ödemeye mahkum ediyor. Zorunlu mesleki sorumluluk sigortalarının karşılayabildiği tutarların çok üzerinde talep edilen tazminatlar nedeniyle, hekimlerin evlerine maaşlarına haciz gelebilmekte.

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, malpraktis davalarıyla ilgili yasa değişikliğini sosyal medyadan, “Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan malpraktis davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan yasa değişikliği teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda olduğu gibi kabul edildi. Adalet komisyonu üyelerine teşekkür ediyoruz” sözleriyle duyurdu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.