Dentiss Logo

Kovid-19 Sonrası Dental Sektörü Neler Bekliyor?

Kovid-19, hiç beklenmedik bir şekilde gündemimize girdi ve çok kısa sürede alışkanlıklarımızı, ilişkilerimizi, davranış kalıplarımızı altüst etmeyi başardı. Herkes kendi hayatı için benzer sorular soruyor. Bundan sonra ne olacak? İşlerimize ne zaman dönebileceğiz? Diş hekimliğinin ve sektörün geleceğini neler bekliyor? Vestiyer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Bülent Manav, ülkemizde diş hekimliğinin ve dental sektörün geleceğine dair bir yazı kaleme aldı.
30.04.2020       19.03.32
Haftalardır koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyoruz. Ülkemizde sağlık otoriteleri, tablonun iyileşme sinyalleri verdiğine, tedbirleri gevşetmeden devam etmenin gerekliliğine işaret ediyor. Umutlu olmak için sebepler, bireysel ve mesleki gelecek projeksiyonları üzerinde düşünmek için bolca vakit var.
 

Ülkemizde, 30 yılı aşkın süredir daha iyi bir diş hekimliği için çalışan Vestiyer Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı, Diş Hekimi Bülent Manav, dental sektöre dair bir yazı kaleme aldı. Dt. Manav’ın diş hekimliği ve dental sektörün geleceğine dair yorumları, bilimsel birikimi ve entelektüel derinliği oldukça güçlü olan ülkemizin diş hekimliği dünyasını beraberce ileri taşımak adına dikkate değer.

“Kovid-19, hiç beklenmedik bir şekilde gündemimize girdi ve çok kısa sürede alışkanlıklarımızı, ilişkilerimizi, davranış kalıplarımızı altüst etmeyi başardı. Bütün dünyanın gündemine oturdu ve gündelik hayatlarımızı çok derinden etkiledi. Hepimizin kafasında deli sorular. Bundan sonra ne olacak? Kliniklerimize ne zaman dönebileceğiz? Hasta sayılarımız azalacak mı? Mesleğin ve sektörün geleceğini neler bekliyor? Daha neler neler…” diyerek söze başlayan Diş Hekimi Bülent Manav, yazısında pandemi ile duymaya alıştığımız ‘Hiçbir Şey Eskisi Olmayacak’ klişesi ve ‘yeni normal’ hakkında fikirlerini aktarıyor.

 “İyimser Projeksiyonlara Her Zaman Olduğundan Fazla İhtiyaç Var”

Dt. Manav, “Her şeye rağmen beni umutlu kılan noktaları sıralamak istiyorum çünkü bugün umuda ve iyimser projeksiyonlara, her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var” sözleriyle iyimserliğinin sebeplerini de madde madde sıralıyor. Diş hekimliğinin ertelenebilir ama vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Diş Hekimi Bülent Manav, diş hekimlerinin çeşitlenen hizmet kalemlerine, Türkiye ve diğer ülkeler arasında karşılaştırmalara, ADSM’ler ve dental turizme uzanan kapsamlı düşüncelerine yer veriyor. Bildiğimiz dünyanın sonuna geldiysek, yenisini beraberce kurmak için ilham veren makalenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.