Dentiss Logo

Kök Hücre, Dolgu ve Protezin Sonu Olabilir

Başarı sağlanması halinde protez dişler tarihe karışacak, kök hücreler kişilerin damağına enjekte edilmesiyle diş eti dokusu ve dişlerin kendiliğinden oluşması sağlanacak.
10.07.2013       14.52.39
Japonya'da bilim insanlarının üzerinde çalıştığı dişler için kök hücre tedavisi, dolgu ve kanal tedavisi ile takma dişlerin sonu olabilir. Başarı sağlanması halinde protez dişler tarihe karışacak, kök hücreler kişilerin damağına enjekte edilmesiyle diş eti dokusu ve dişlerin kendiliğinden oluşması sağlanacak. Japonya’daki Geriatri ve Gerontoloji Merkezi’nden Doktor Misako Nakaşima, diş çürüklerinin ve enfeksiyonlarının diş kaybının yanı sıra kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarını tetiklediğine dikkat çekerek kök hücre tedavisinin önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. İlk aşamada köpekler üzerinde araştırma yapan bilim insanları, sonuçların olumlu gelmesi üzerine yöntemin insanlar üzerinde de işe yarayacağı konusunda umutlu.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.