Dentiss Logo

Kimya 11. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması, 1 Milyon TL Ödül Verecek

“İlaç”, “medikal ürünler”, “boyalar ve yapıştırıcılar”, “plastik ve kauçuk”, “kozmetik-sabun ve temizlik ürünleri” ve “temel kimyasallar” olmak üzere 6 ayrı kategoride projelerin değerlendirileceği Kimya 11. Ar-Ge Proje Pazarı’nda, bu yıl toplam 1 milyon TL ödül verilecek. Kimyevi Maddeler ve Mamullerinde Ar-Ge Proje Pazarı yarışması için son başvuru tarihi 18 Kasım 2022.
14.09.2022       10.02.08

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) onayında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizasyonu ve TÜBİTAK desteği ile bu yıl 11’incisi düzenlenecek Kimyevi Maddeler ve Mamullerinde Ar-Ge Proje Pazarı yarışması için son başvuru tarihi 18 Kasım 2022 olarak açıklandı. Finale kalan projelerin jüri sunumları ve ödül töreni ise 10 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek.

“İlaç”, “medikal ürünler”, “boyalar ve yapıştırıcılar”, “plastik ve kauçuk”, “kozmetik-sabun ve temizlik ürünleri” ve “temel kimyasallar” olmak üzere 6 ayrı kategoride başvuruların değerlendirileceği etkinlikte derece alan proje sahiplerine 900 bin TL ve ek olarak ticarileşen projelere verilecek 100 bin TL özel ödül ile toplam 1 milyon TL para ödülü verilecek.

Başarı Hikayeleri

Yarışma kategorilerine ilaveten “Başarı Hikâyeleri” kategorisinden de başvuru alınıyor ve etkinlik kapsamında geçmiş yıllarda dereceye girerek belli bir başarı seviyesine ulaşan projelerin tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Başarı Hikâyesi kategorisine gelen başvurulardan 2020 yılında 18 proje, 2021 yılında 10 proje için çekilen tanıtım filmleri, çeşitli mecralarda yayınlanıyor.

Yatırımcılarla Buluşma Şansı

İlk olarak 2021 yılında, fonbulucu ile yapılan iş birliği bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda, AR-GE Proje Pazarı çerçevesinde finale kalan 36 proje arasından seçilenler yatırımcılarla buluşma şansı elde edecek. Uygun bulunmaları halinde platformda Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırım turuna çıkmak için gerekli destekleri alacak.

Adil Pelister: “Bu yıl 1 milyon TL ödül vereceğiz”

Kimya 11. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kimya ve malzeme sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, gerçekleştirilen ihracatın sürdürülebilir kılınması ve dünya pazarlarında rekabet avantajı sağlayacak ortamın oluşmasını amaçlayan, birliğimizin 11 yıldır düzenlediği Kimya Ar-Ge Proje Pazarı ile üniversite, sanayi, kamu ve girişimciyi aynı platformda bir araya getiriyoruz. Kalite ve standardın yükseltilmesi amacıyla yeni ürün ve üretim teknolojileri ile ilgili projeler üretecek yerli üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler, girişimciler, ilgili kamu kurumları ve diğer paydaşlara açık bir ortam oluşturularak ilgili kesimlerin bir araya gelip, bu konuları karşılıklı görüşüp iş birliği oluşturmalarını hedefliyoruz. Böylece sektörümüze katma değeri yüksek yeni ürünler kazandırılmasına katkı sunuyoruz. Şimdiye kadar düzenlediğimiz 10 etkinlik kapsamında bin 200’ün üzerinde proje başvurusu yapıldı ve kazanan proje sahiplerine toplam 2 milyon 306 bin TL nakdi ödül dağıttık. Geçen yıl 600 bin TL olan nakdi ödül rakamımızı bu yıl artırarak 900 bin TL’ye çıkardık. Ayrıca ticarileşen projelere de vereceğimiz 100 bin TL ödül ile toplam ödül tutarımız 1 milyon TL olacak. Bu zamana kadar Kimya Ar-Ge Proje Pazarlarına katılan tüm projeler için ticarileşme araştırmasına göre 32 projenin ticarileştiği veya satış için bekleme aşamasına geldiğini tespit ettik. Bu rakamın daha da yükselmesini umuyoruz. 6 farklı kategoride düzenlediğimiz yarışmanın başvuruları 18 Kasım 2022 tarihine kadar https://www.kimyaargeprojepazari.com/ adresinden yapılabiliyor. Tüm adaylarımızın başvurularını bekliyoruz” dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.