Dentiss Logo

Kaliteden Ödün Vermeden 5’te 1 Fiyatına Sağlık Hizmeti

Türkiye’nin sağlık turizminde birçok branşta tam bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken DentGroup’un Kurucu Ortağı ve Ortodonti Uzmanı Dr. Cihan Çapan, yurtdışından gelen hastaların, 5 kata kadar daha uygun bir maliyetle, malzeme kalitesi ve hekim uzmanlığından ödün vermeden tedavi olabildiğini söylüyor. Tarihi doku ve doğal güzelliklerle tatil fırsatları da cabası…
18.11.2021       13.21.43

Dental turizm konusunda ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Cironuzda dental turizmin payı nedir?

DentGroup olarak, dünyadaki ve sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, ülkemizi sağlık turizmi alanında başarıyla temsil ediyoruz. Yirmi beşten fazla ülkeden hastalarımız bulunuyor. DentGroup’un cirosunun yaklaşık yüzde 15’i, yabancı hastalardan geliyor.

Türkiye’de dental turizm çalışmaları için yurt dışından hasta kabul etmek için sağlık kuruluşlarının uyması gereken prosedürler var mı?

Sağlık Tesisleri için Sağlık Turizmi Yetki Belgesi sahibi olmak, TÜRSAB üyesi olan sağlık turizmi kuruluşlarıyla kurumsal iş birlikleri kurmak, sağlık turizmi faaliyetlerinde bulunacak her sağlık kuruluşu için en önemli hareket noktasıdır.

Dünyada dental turizm pazarı hakkında neler söylemek istersiniz? Türkiye, pazardan ne kadar pay alıyor? Ülkemizin dental turizm konusundaki potansiyeli ve dünyadaki tercih edilirliği konusunda görüşleriniz nelerdir?

Türkiye, elbette sağlık turizmindeki birçok branşta tam bir cazibe merkezi. Ağız ve diş sağlığı hizmetleri de bunun büyük bir parçası. Yurtdışından gelecek bir hasta, 5 kata kadar daha uygun bir maliyetle, malzeme kalitesi ve hekim uzmanlığından ödün vermeden tedavilerini olabiliyor. Aynı zamanda tatilini de yapıyor. Türkiye’nin en büyük avantajı, sağlık için olduğu kadar, turizm için de tercih edilebilir bir ülke olması. DentGroup olarak, yurtdışından gelecek hastaların bizi daha iyi fiyattan dolayı değil, kaliteli sağlık hizmetinden dolayı tercih etmelerini istiyoruz.

REKLAM

Hastalar, en çok hangi dental tedaviler için ülkemizi tercih ediyor?

Sağlık turizminde dijital gülüş tasarımı gibi estetik işlemler ya da tam dişsizliğe bağlı olarak dental implant uygulamaları ile ağız ve çene cerrahisi öne çıkıyor. Hastaların talebine ve ihtiyacına göre daha farklı tedaviler de uyguluyoruz.

Dental turizm için hedefleriniz nelerdir? Bu konu için yeni yatırımlarınız var mı?

DentGroup olarak her zaman modern ve dijital diş hekimliği vizyonu ile hareket ediyoruz. Hasta deneyimini kapsayan tüm klinik süreçlerimizi, hastaların ihtiyaçlarına göre sürekli olarak geliştirmek ve yenilemek, gerçekleştirmekten en fazla keyif aldığımız hedeflerimizden biri. Türkiye ve özellikle İstanbul, önümüzdeki yıllarda sağlık turizmi açısından daha da ön plana çıkacak. Pandemi döneminde yatırımlarımızı artırarak İstanbul’daki klinik sayımızı genişletmeye devam ettik. Bunun yanı sıra Antalya’ya ikinci kliniğimizi de açtık. Turizm bölgelerine açacağımız yeni kliniklerle potansiyelimizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu vizyonla, tamamen dijital bir iş akışına sahip dijital dental laboratuvarımız olan DentLab’ı kurduk. Yurtdışında partner kliniklerle ve temsilciliklerle çalışmaya başladık. İlerleyen dönemde yurtdışı pazarındaki çalışmalarımızın hacmini geliştirerek, DentGroup markasını daha fazla ülkeye ulaştırmak istiyoruz.

Yabancı hastaları kabul etmek isteyen ağız ve diş sağlığı kuruluşlarına neler tavsiye edersiniz? Dental turizme uygunluk açısından nasıl hazırlanmak gerekir?

Hasta kliniğe gelmeden başlayan ve kapıdan çıktıktan sonra da devam eden klinik deneyiminin konforlu ve kaliteli olması, hastaya güven vermesi, devamlılığı olması, her şeyden önce geliyor. Dental turizmde bir yandan tedavileri uygularken, sizi kısa süreliğine ziyarete gelen hastanın kısıtlı olan zamanıyla da yarışıyorsunuz. Hızlı, kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmetini hastaya sunabilmek gerekiyor. Bu ihtiyaca cevap verebilecek, gerek klinik gerekse lojistik altyapının kurulması; Sağlık Bakanlığı’ndan ilgili akreditasyonların alınması ve tedavilerin uzman hekimlerce uygulanması da büyük önem arz ediyor.

Klinik için lokasyon seçiminin dental turizm açısından önemi nedir?

Sağlık Turizmi gerçekleştirecek kliniklerin hangi ülkede ve şehirde olduğu, hastaların tercihlerinde mutlaka rol oynuyor. Türkiye için en çok tercih edilen lokasyonlar İstanbul ve Antalya. Biz de bu iki büyükşehire yoğunlaştık. İstanbul için konuşmak gerekirse, gelecek hastaların çeşitli nedenlerle hem Avrupa hem de Anadolu yakası tercihleri olabiliyor. Dolayısıyla klinik lokasyonu, mutlaka önem verilmesi gereken bir husus. Ege ve Akdeniz bölgeleri sağlık turizmi için çok önemli lokasyonlardır. O yüzden bu bölgelerde bizimle aynı vizyonda olan ve beraber büyümeyi hedefleyen kliniklerle işbirliği yapmaya her zaman hazırız.


Ortodonti Uzmanı Dr. Cihan Çapan Kimdir?

Almanya’da doğan Cihan Çapan, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, uzmanlık eğitimini Yeditepe Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2005 yılında Ortodonti Uzmanı unvanını alan Dr. Cihan Çapan, 2006 yılında Dt. Efe Çelebi ile DentGroup’un kurucu ortağı oldu. Halen DentGroup Bağdat Caddesi’nde sadece telsiz ortodonti alanında hizmet vermekte. Çapan, DentGroup Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim, Tanıtım ve Pazarlama Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Türk Aligner Derneği Kurucu Üyesidir.


24 Klinikte 160’ın Üzerinde Hekimle Hizmet Sunuyor

DentGroup, 2006 yılında İstanbul Bağdat Caddesi'nde açılan ilk klinikle hizmet vermeye başladı. 2012 yılına geldiğinde, DentGroup Kids markası ile 0-12 yaş çocuklara özel diş klinikleri açıldı. Grubun dijital diş hekimliğine verdiği önemi gösteren CRM-ERP tabanlı online dental yazılım DentSoft, 2013 yılında kullanıma girdi. Birkaç yıl sonra ise 2015’te dijital diş laboratuvarı DentLab kuruldu.

Her geçen gün hızla gelişen dünyaya ayak uydurmanın önemini bilen bir kurum olarak, 2017 yılında DentGroup APP uygulaması ile hastalara, Android ve iOS tabanlı hizmetler sunmaya başlayan DentGroup, dental sektörde online randevu sistemini geliştirdi. Şirket, öğrenmeye her daim öncelik veren vizyonu ile kendi eğitim platformu DentGroup Academy'de hekimlerin eğitim ve gelişimlerine destek vermeyi görev edindi. Elbette müziksiz ve yayınsız bir DentGroup düşünülemezdi; DG TV ve DG FM ile grubun tüm kliniklerinde yayın ve müzik akışlarına başlandı. Bugün 24 klinikte, 160’dan fazla diş hekimi ile hastalarına hizmet sunan DentGroup, uluslararası platformlarda yer almayı hedefleyen bir sağlık kurumu.


Röportaj: Elvan Genç (VYG)

Bu röportaj, Dişhekimliği Dergisi’nin 143’üncü sayısında Dental Turizm kapak konusu içerisinde yayınlanmıştır. Dergiye buradan abone olabilirsiniz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.