Dentiss Logo

Kadın Diş Hekimleri Bağımlılığı Tartışacak

Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI) 101. Dünya Diş Hekimliği Kongresi’ni Ağustos ayında İstanbul’da yapacak. Kongreye katılan kadın diş hekimleri, kadınlarda görülen ilaç, alkol, nikotin, internet gibi bağımlılıkları masaya yatıracak.
18.07.2013       11.00.58
İstanbul, 28-31 Ağustos 2013 tarihlerinde dünyanın en büyük diş hekimliği kongrelerinden biri olarak kabul edilen Dünya Diş Hekimliği Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Kongre kapsamında düzenlenecek en ilginç forumlardan biri de Kadın Diş Hekimleri Forumu. Her yıl FDI kongrelerinde gerçekleşen formun bu yılki teması ‘’kadınlarda bağımlılık’’ olacak. Aynı başlıklı forumda geçen yıl ‘’kadınlarda tükenmişlik sendromu’’ tartışılmıştı.

Almanya, ABD, Avustralya, Senegal, Japonya, Ruanda, Azerbaycan, Güney Kore ve Türkiye’den katılan panelistler; kadınlarda rastlanan ilaç, alkol, nikotin ve madde bağımlılıklarının yanı sıra günümüzde çalışan kadının en önemli sorunlarından biri haline gelen işkolikliğin ve internet bağımlılığının kadın yaşamında etkileri üzerine konuşmalar yapacak.

Kongrenin ev sahipliğini üstlenen Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, bu forumun dışında da kadın diş hekimlerine yönelik yarışmaların düzenlendiğini söyledi. 101. FDI 2013 İstanbul Kongresi’nde sunulan bilimsel bildiriler arasından “En iyi Kadın Araştırmacı” seçilecek. Ayrıca kadın diş hekimleri arasında düzenlenen ‘’uzun bir çalışma günü sonunda en sevdiğim rahatlama yöntemi’’ başlıklı fotoğraf yarışması ile “En İyi Fotoğraf Ödülü” de sahibini bulacak.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.