Dentiss Logo

Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Kursu

Bu kurs esnasında, bir hastaya gelecekte uygulayacağınız prosedürleri deneme; dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalıştığımızı saptama fırsatı bulacaksınız. Değişik anatomik yüzeyleri, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, dokunarak, keşfederek benzersiz bir deneyim yaşayacaksınız.
13.01.2016       17.41.12
Tarih&Yer:
20-23 Mayıs 2016,
Viyana

Eğitmenler:
Dr. Norbert Fock
Dr. Korkud Demirel
Dr. Becen Demir

Kontenjan:
25 Kişi

Mesleki birikiminizi
bir seviye daha yükseltmenin
vakti geldi


Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak, 2008 yılında bütünüyle yenilenerek tekrar açılışı yapılan ve çağdaş tıp eğitiminin başyapıtlarından biri olarak tanımlanan “Anatomy Training Center”da, %80 oranında uygulamalı gerçekleştirilecek kurs esnasında her iki katılımcıya bir kadavra tahsis ediliyor, her katılımcının bizzat bu deneyimi yaşaması sağlanıyor.

Benzersiz bir deneyim

Bu kurs esnasında, bir hastaya gelecekte uygulayacağınız prosedürleri deneme; dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalıştığımızı saptama fırsatı bulacaksınız. Değişik anatomik yüzeyleri, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, dokunarak, keşfederek benzersiz bir deneyim yaşayacaksınız.


Eğitim konuları

• Anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu
  Mandibula: Lingual sinir+inferior alveolar sinir+mental sinir
  Maksilla: Infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter

• İleri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı

• Kemik toplama teknikleri: Çene ucu+ramus

• Biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri

• İnce kretleri genişletme teknikleri

• İleri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması

• Maksiller sinüs yükseltme teknikleri

• Damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri


Katılımcı Bir Diş Hekiminin Kursa Dair İzlenimleri

Diş hekimi Önder Çalışkan, katıldığı Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Kursu’nun ardından, izlenimlerini iki ayrı makale halinde kaleme aldı ve okuyucularla paylaştı. Diş hekimi Önder Çalışkan’ın kurs esnasında çektiği fotoğraflarla süslediği makalelerine ulaşmak için aşağıdaki linkleri izleyebilirsiniz:

Viyana, Kadavra ve Cerrahi Eğitimin Ardından - 1
Viyana, Kadavra ve Cerrahi Eğitimin Ardından - 2


Size Uygun Ödeme Şekli

Size en uygun ödeme şartlarını karşılıklı konuşarak belirlemek için 0212 481 02 20 no’lu telefondan
İlhan Köse ile görüşebilirsiniz.


Fiyatlandırma

Seyahat Paketi + Kurs Katılım Ücreti: 2.650 EUR
Bu fiyat ilk 10 başvuru için geçerli kampanya fiyatıdır.
Daha sonraki müracaatlarda 3.550 EUR olarak uygulanacaktır.


Fiyata Dahil: Viyana Tıp Fakültesi “Anatomy Training Center”da gerçekleştirilecek eğitime katılım • Eğitim materyal ve dokümanları • Sertifika • Eğitimler esnasında verilecek ikramlar ve öğle yemekleri • Viyana'daki eğitimin ilk günü akşamı Heuriger'de verilecek akşam yemeği • İstanbul-Viyana-İstanbul uçak bileti • Viyana'da 3 gece konaklama • Sabah kahvaltıları • Havaalanı-Otel-Havaalanı transferleri • Akşam yemeğine gidiş-dönüş transferleri.

Tek başına konaklamak isteyenler için tek kişilik oda farkı 300 Avro’dur.

Refakatçi ücreti 900 Avro’dur.


Heuriger’de akşam yemeği

Kursun birinci günü (Cumartesi) akşam yemeği için, Viyana’nın meşhur üzüm bağlarının bulunduğu Heuriger’de, Anatomy Training Center’ın misafiri olacaksınız.



Memnuniyet Oranı: %90+

Kadavra uygulamalı kursları ilk kez Mart 2011’de düzenledik ve bugüne kadar, yılda iki kez olmak üzere tekrarladık. Bu kurslara, onlarca meslektaşımız katıldı.

Her eğitimden sonra yaptığımız anketlerde katılımcılar eğitim içeriği vb. konularda 10 üzerinden puanlar verdiler ve 9.6 gibi erişilmesi zor bir sonuç çıktı.

Eğitimi tamamlayan diş hekimlerinin
%93’ü “merak ettiği birçok anatomik yapıyı inceleme imkanı bulduğunu”;
%67’si “pek çok teorik bilgisini deneyimleyerek somutlaştırdığını”;
%60’ı ise “riskli bölgeler konusunda kendisini daha yeterli ve cesur hissettiğini” ifade etti.


Program
20 Mayıs 2016, İstanbul’dan Viyana’ya hareket + Viyana şehir turu
21-22 Mayıs 2016, Kadavra uygulamalı cerrahi ve implantoloji eğitimi
21 Mayıs 2016, Meşhur üzüm bağları Heuriger’de akşam yemeği
23 Mayıs 2016, Viyana’dan İstanbul’a dönüş


SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Kadavralar mumyalanmış mıdır, hastalık kapabilir miyim?
Kadavralar mumyalanmamıştır, diseksiyon odasında kullanılmadan önce dondurulmuştur. Kurstan önce yıkanmış ve hazırlanmıştır. Ve bu işlem donöre saygı çerçevesinde en estetik şekilde yapılmıştır. Donörün geçmişi hakkında her hangi bir bilgi verilmeyecektir. Hiç bir donörün bulaşıcı hastalık geçmişi yoktur, yine de dikkatli davranmanız öğütlenecektir.

Bir kadavra üzerinde kaç katılımcı çalışacak?
Bu uygulamalı kursu benzersiz kılan özelliği gereği her iki katılımcıya bir kadavra tahsis edilmiştir.

Cerrahi işlemler sırasında fotoğraf çekebilir miyim?
Donöre saygı gereği diseksiyon odasında video ve fotoğraf çekimi yasaktır. Ancak gelen talepler doğrultusunda, tamamen kişisel eğitim amaçlı olarak, kısmen fotoğraf çekimine izin verilebilse de, bu fotoğrafların internet vb ortamlarda kullanılması, bir başkasyla paylaşılması yasal ve etik açıdan kesinlikle yasaktır.

Kadavralara seminerden sonra ne olmaktadır?
Kalıntılar yakılmaktadır ve Üniversite naaşını bilime vakfetmiş bu insanlar için ortak bir cenaze töreni düzenlemektedir.

Uygulama özel bir laboratuvarda mı yapılıyor?
Viyana Tıp Fakültesi Anatomi ve Hücre Biyolojisi Merkezi’nin, öğrenci ve doktorlara yönelik gerçekleştirilen diseksiyon kursları ile ilgili, uzun bir geçmişi vardır. Kadavralar üerinde çalışacağınız oda çok geniştir ve 120 kişinin çalışması için tasarlanmıştır. Buna rağmen uygulama maksimum 40 kişilik gruplar için yapılmaktadır. Bu işlemler için özel hazırlanmış laboratuvarda, özel bir havalandırma sistemi, uygun aydınlatma, özel paslanmaz çelik masalar ve geniş yıkama alanları bulunmaktadır.

Ne tarz bir kıyafet giymeliyim?
Günlük ve rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Kıyafet seçerken Viyana Tıp Fakültesi’nin davetlisi olduğunuzu unutmamanız rica olunur. Laboratuvara şort ve sandaletle girilmesine izin verilmemektedir. Zemin ıslak olduğunda kaygan olacağından spor ayakkabısı türü bir şey uygun olacaktır.

Eğitim sırasında veya sonunda sınav olacak mı?
Hayır.

Anatomi bilgimin düzeyi problem olur mu?
Anatomi bilgi düzeyiniz hakkında endişelenmenize hiç gerek yok. Kurs esnasında size bütün diseksiyon işlemi sırasında rehberlik edilecek. Fakat gene de, baş boyun anatomisine bir göz atmanız, kurstan elde edeceğiniz verimi artıracaktır.

Seminere ne getirmem gerekiyor?
Her türlü gerekli el aleti eğitim merkezi tarafından sağlansa da seminere kendi el aletlerinizi getirmeniz tavsiye edilmektedir. Böylece sizin açınızdan hem kursun verimliliği artacak, hem de kurs sonrasında muayenehane ortamında çalışırken kendinizi daha hazır hissedeceksiniz. Gerekli el aleti listesi eğitimden önce size bildirilecektir. Latex’e alerjiniz varsa lütfen kendi hipo alerjik eldivenlerinizi getirin.


VİYANA: Avrupa'nın en aristokrat şehri

Viyana denince ilk akla gelenler: Mozart ezgileri, Thomas Bernhard kitapları, Gustav Klimt tabloları, şnitzel, elmalı turta, kahve, Tuna Nehri, kraliyet sarayları ve katedrallerdir. Avusturya’nın efsanevi başkenti, Avrupa’nın en aristokrat şehridir. Habsburg Hanedanı’nın 640 yıllık iktidarına sahne olmuş dev bir imparatorluğun merkezidir.

Müzik, mimari, resim ve heykelin kallbi olan kentte, Mozart, ‘Figaro’nun Düğünü’nü bestelemiş, Freud, bilinçaltına giden yolu keşfetmiştir. Viyana, dört köşesini baştan başa saran demiryolu ağı, turistik ring otobüsleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla gezilmesi çok rahat bir şehir.

23 farklı bölgeye ayrılan şehrin kalbi, 1. Viyana denilen Innere Stadt. Viyana klasiklerinin önemli bir bölümü de burada: Stephan Katedrali, Kraliyet Sarayı, İmparatorluk Tiyatrosu, Belediye Binası, Müzeler Bölgesi, Parlamento, İspanyol Binicilik Okulu...

‘Vienna Ring Tram’ olarak bilinen nostaljik tramvaylarla da gezilebilen bölgeyi yürüyerek keşfetmek ayrı bir keyif. Gotik, Rönesans, Barok, Rokoko, Neo-klasik ve Art Nouveau’nun benzersiz bir sentezini sunan uzun bulvarlar bir açık hava müzesi gibi.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.