Dentiss Logo

Kadavra Uygulamalı Cerrahi ve İmplantoloji Kursu'na Katılımcılardan Tam Not

VESTA | Vestiyer Akademi’nin eğitimlerinden birisi olan ‘Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Eğitimi’, Viyana Tıp Üniversitesi Bünyesindeki Anatomy Training Center’da yapıldı.
05.06.2015       12.01.31
Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak 2008 yılında bütünüyle yenilenip açılışı yapılan “Anatomy Training Center”, 29 Mayıs -1 Haziran tarihlerinde, Vestiyer Akademi’nin düzenlendiği ‘Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Eğitimi’ne ev sahipliği yaptı. Çağdaş tıp eğitiminin başyapıtlarından biri olarak tanımlanan Anatomy Training Center’daki eğitim, Dr. Norbert Fock tarafından verildi.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden diş hekimlerinin katıldığı eğitimde katılımcılar, bir hastaya uygulanacak prosedürleri deneme, dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalışıldığını saptama fırsatı buldu. Değişik anatomik yüzeyleri, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, dokunarak inceleme fırsatı bulan katılımcılar eğitim sonrasında ise Vestiyer Akademi’nin organize ettiği sosyal etkinlik programına katıldılar.

Diş Hekimleri İçin Benzersiz Bir Deneyim

BEGO Firması’nın sponsor olduğu ve 3 gün boyunca süren eğitimde, ileri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı, kemik toplama teknikleri: Çene ucu+ramus, biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri, anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu (Mandibula: Lingual sinir+inferior alveolar sinir+mental sinir - Maksilla: Infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter), ince kretleri genişletme teknikleri, ileri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması, damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri ile maksiller sinüs yükseltme teknikleri konularına detaylı bir şekilde değinildi. Hekimler, uygulama esnasında BEGO İmplant’ın ürünlerini kullandılar.

 
 

Muhteşem Bir Akşam Yemeği

Katılımcı hekimler, eğitimin ilk akşamı düzenlenen sosyal program çerçevesinde hem Viyana'yı gezdiler hem de meşhur üzüm bağlarının yer aldığı Heuriger'de verilen akşam yemeğinde bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Eğitim sonrasında memnuniyetlerini dile getiren diş hekimleri sertifikalarını alıp Türkiye’ye döndüler.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.