Dentiss Logo

Japonya'da Hastadan Alınan Kök Hücrelere Onay

Japonya'da hükümet hastaların kendi vücutlarından alınan kök hücrelerle klinik deneyler yapılmasına onay verdi. Kök hücreler, sinirden kemiğe ve deriye vücüdun her parçasına dönüşebiliyor. Kök hücrelere tıbbın geleceği olarak bakılıyor.
22.07.2013       14.05.35
Japonya'daki araştırmacılar, kök hücreyle, yaşlılıkla bağlantılı bir körlük türü olan makula dejenerasyonunun tedavisini deneyecek.

Japon Hükümeti'nin onayı, kök hücre araştırmalarında önemli bir dönüm noktası olarak niteleniyor. Farklı ülkelerde embriyolardan alınan kök hücrelerle yapılan araştırmalar var.

Doku uyuşmazlığı riski yok

Ancak bu, etik açıdan tartışmalı ve olası doku uyuşmazlığı nedeniyle nakledilen organın reddedilmesi riski var. Pluripotent kök hücreler olarak da bilinen erişkin kök hücreler, hastanın derisinden alınıyor ve reddedilme riski bulunmuyor. Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, bu hücrelerin hastalarda kullanılabileceğini açıkladı.

Deneme, Kobe'deki Riken Center biyomedikal araştırma enstitüsünde yapılacak. Araştıma kapsamında ilk aşamada altı hastaya, görme yeteneklerini geri kazanmaları için hücre nakli yapılacak.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.