Dentiss Logo

İZDO'dan Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO), Karaburun Belediyesi’nin desteğiyle Karaburun’daki okullarda çocuklara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen 2 ayrı etkinlikte, yaklaşık 650 öğrenciye ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verildi.
26.11.2022       11.33.20

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) tarafından, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen 2 ayrı etkinlikte, yaklaşık 650 öğrenciye ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İZDO Yönetim Kurulu Üyesi Oda Saymanı Melis Daraoğlu Gürel, yapılan taramaların ardından ilçeyi yeniden ziyaret edeceklerini ve sonuçları kontrol edeceklerini, değerlendirmenin ardından projeyi başka ilçelerde de gerçekleştireceklerini ifade etti.

Diş hekimleriyle bir araya gelen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise çalışmaları yakından takip ettiklerini, ağız ve diş sağlığının diğer hastalıklarla yakından ilgili olduğunu, bireylere küçük yaşta ağız ve diş sağlığı hakkında bilinçlendirmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Eğitimlerin ilk gününde diş hekimleri Melis Daraoğlu Gürel, Ümran Kaya, Ahmet Özdikmenli, Hülya Doyurum, Olcay Tuna ve Emine Akgün, Karaburun Belediyesi Eğitim Koordinatörü İclal Sarıyılmaz ile birlikte Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Karaburun Belediyesi Çocuk Konuk Evi’nde 350 öğrenciye; ikinci gününde ise diş hekimleri Melis Daraoğlu Gürel, Ahmet Özdikmenli, Özlem Abana, Filiz Tezgel ve Dila Naz Yiğitalp, Karaburun Belediyesi Eğitim Koordinatörü İclal Sarıyılmaz ile birlikte Mordoğan İmam Hatip Ortaokulu, Karaburun İlkokulu, Karaburun Ortaokulu’nda yaklaşık 300 öğrenciye ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verdi ve diş fırçalama tekniklerini anlattı.

Öğrencilerin ağız ve diş taramalarını gerçekleştiren diş hekimleri, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Eğitimin sonunda, öğrencilere Sensodyne marka diş macunu ve Cesaret Diploması ve Aile Bilgilendirme Belgesi verdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.