Dentiss Logo

İZDO Burs Desteği Veriyor

İzmir Dişhekimleri Odası, İzmir’de diş hekimliği fakültelerinde okuyan ve depremden olumsuz etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik bir burs kampanyasına imza attı. İlk etapta 57 öğrenciye sağlanan burs, öğrencilerin okul hayatlarının sonuna kadar devam edecek.
21.03.2023       11.45.43

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akarsu, 11 ili etkileyen, önemli can ve mal kayıplarına neden olan deprem nedeniyle üniversite eğitimlerinde sıkıntı yaşayan öğrencilere destek olmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Akarsu, “Böylesi önemli bir afet karşısında İzmirli diş hekimleri olarak bir şeyler yapmak istedik. Üyelerimizden aldığımız güçle, deprem bölgesindeki vatandaşlara yapılan yardımlara katkı sağlamak için harekete geçtik. İzmir’deki çeşitli STK'ların kurmuş olduğu İzmir Deprem Koordinasyon Grubu ile birlikte, deprem bölgesine ve etkilenen vatandaşlara yönelik yürütülen yardımlaşma organizasyonuna dahil olduk. Ayrıca bağlı olduğumuz Türk Dişhekimleri Birliği’nin yürüttüğü depremzede diş hekimleri ve vatandaşlara yönelik yardım kampanyaları ve hamlelerinin yanında olduk, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık” dedi.

İzmir’de Diş Hekimliği Öğrencisi Olup Depremden Olumsuz Etkilenenler Yararlanabiliyor

Oda bünyesinde Deprem Komisyonu kurulduğu bilgisini de veren Hüseyin Akarsu şöyle devam etti: “İZDO Öğrenci Kolu, diş hekimliği fakülteleri dekanları, odamız kurulları, semt temsilcileri ve çalışmalarda yer alan birçok üye diş hekimi ile yapılan toplantılar sonucunda, diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrencilere ulaşıp durumlarını kontrol etmek, ihtiyaçlarını belirlemek için yola çıktık. Bu amaçla odamız bünyesinde Depremzede Öğrencilerle Yardımlaşma Komisyonu ismiyle bir çalışma grubu oluşturduk. Benim de dahil olduğum 5 diş hekimi ve bir diş hekimliği öğrencisinden oluşan komisyonda, ilk iş olarak deprem bölgesinde ikamet edip şehrimizde okuyan öğrencileri, öğrenci kolu çalışmasıyla belirledik. İletişime geçtiğimiz yaklaşık 140 öğrenciden, detaylı görüşmeler sonunda ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan 57 öğrencimizi belirledik.”

Öğrencilere burs vermek isteyen diş hekimlerinin başvurularını topladıklarını kaydeden Akarsu, “Öğrencilerimizin Mart ayına, gelecekteki meslektaşlarından sağlanan maddi destekle girmesini sağlayabildik. İki farklı derecede belirlenen burs yardımının, öğrencilerimizin okul hayatlarının son yılına kadar devam edeceğini komisyonumuz ve burs verenlerle kayıt altına alarak, bu desteğin devamlılığını sağlamış olduk. Böylece aileleri ekonomik anlamda zarar gören öğrencilerin üniversite eğitimleri maddi olarak biraz olsun rahatlamış olacak” ifadelerini kullandı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.