Dentiss Logo

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Vezneciler Kliniği Açıldı

Depremde zarar gören Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin nereye taşınacağı merak ediliyordu. Türkiye’nin en köklü Diş Hekimliği Fakültesi’nin Vezneciler Kliniği törenle açıldı.
02.12.2020       13.42.19

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Vezneciler Kliniği’nin açılış töreni 23 Kasım’da gerçekleştirildi. Kliniğin açılış törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak katıldı.

Törende, açılışın Diş Hekimliği Haftası’na denk gelmesi dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak, “İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 112 yıllık geçmişiyle köklü bir çınar gibidir. 22 Kasım 1908 yılında fakültemiz, ülkemizdeki ilk fakülte olarak kurulmuştur ve bu nedenle 1986 yılından beri 22 Kasım’ı Diş Hekimliği Günü olarak kutlamaktayız. Açılışımızın bu haftaya denk gelmesi bu anlamda bizler için ayrıca önemli” dedi.

Prof. Dr. Ak sözlerini, başta üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve ekibi olmak üzere tüm öğretim üyelerine ve klinikle ilgili olarak gece gündüz demeden çalışan tüm personele teşekkür ederek sonlandırdı.

12 Bin Metrekare Alan Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Kullanılabilir Hale Gelecek

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, konuşmasında deprem gerçeğine değinerek “Deprem gerçekliği içerisinde işlerimizi planlamak zorunda kaldık. Bu süreçte anlayış gösteren tüm hocalarımıza ve çok sevgili öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi ikinci gün derslerimize başlayabildik ve klinik öğrencilerimizin mezuniyetleri için yeterli olan klinik çalışmalarını sunmaya gayret ettik. Şu anda da fakültemiz ne mutlu ki dünyanın öncü fakültelerinden birisi. Dünyada 2 bin fakülteden ilk 250 içerisinde yer alıyor” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binası hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ak, “Takdir edersiniz ki diş hekimliği fakültesinin yeri buradan ibaret olmayacak. Bu alan, şu anda yaklaşık bin metrekare genişliğinde kapalı bir alan. Ama buradaki hizmetlerimiz birkaç ay içerisinde bitmiş olacak. Bittiğinde sadece bu binada 12 bin metrekare kapalı alan diş hekimliği fakültesi tarafından kullanılır hale gelecek. Bu da fakültemizin faaliyetleri bakımından planlamamız doğrultusunda yeterli bir alan. On iki bin metrekare, nihai bir hedef değil. Diş Hekimliği Fakültemizin Tıp Fakültesiyle birlikte, Tıp Fakültemizin olduğu her yerde olacak şekilde nihai planlamasını da şu anda yapıyoruz. Bu vesileyle kliniğimizin hayırlı uğurlu olmasını, hocalarımıza, öğrencilerimize ve hastalarımıza rahat bir çalışma ortamı ve şifa dağıtan bir ortam olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Reklam
Reklam

Bilal
02.07.2021 14.54.45

Tebrik ederim çok güzel olmuş başarılarınızın devamını dilerim.

Yavuz Kesmez
07.04.2021 00.44.04

Hayırlı uğurlu olsun inşallah

Nuray
22.01.2021 15.52.19

Süper hastane

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.