Dentiss Logo

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Taşınıyor

26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen depremin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapılan incelemeler sonuçlandı. Fakültenin 7 binasının boşaltılmasına karar verildi.
07.10.2019       14.36.33
26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen deprem eski binalarda hasara neden oldu. Depremin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki öğrenciler, hasarlı durumdaki fakülte binasına girmeyerek eylem yapmışlardı. “Çapa Bağırıyor”, “Hasta ve Hekim için Can Güvenliği” gibi sloganlar ile riskli yapılara dikkat çeken öğrencilerin ardından fakültedeki değerlendirmeler de sonuçlandı.

Deprem nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknik ekipler tarafından ön tespitler gerçekleştirildi ve sonuçlar İstanbul Valiliği tarafından duyuruldu.
 
Açıklamada İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi hakkında şu ifadelere yer verildi: “Diş Hekimliği Fakültesi’nde bulunan 7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde; Binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir.
 
Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir”.
 

Kararın duyurulmasının ardından öğrenciler ve öğretim görevlileri binadaki eşyalarını toplamaya başladı. Ancak fakültenin nereye taşınacağı ve Çapa’da tedavi olan hastaların durumlarının ne olacağı henüz netlik kazanmadı. 


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.