Dentiss Logo

İstanbul Dişhekimleri Odası’nda Seçim Heyecanı

Türkiye’nin en büyük diş hekimleri odalarından İstanbul Dişhekimleri Odası İDO’da, 5-6 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. Olağan Genel Kurul ve Seçim için geri sayım başladı. Üç grubun yönetim için yarışacağı seçimde, adaylar üyeleri sandık başına gelip oy vermeye davet ediyor.
04.09.2020       13.02.21
Türkiye’nin farklı illerindeki diş hekimleri odalarında, Temmuz ayında başlayan genel kurul ve seçimler, 5-6 Eylül tarihlerinde de devam edecek. İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), 5-6 Eylül 2020 tarihinde 18’nci Genel Kurulunu ve İDO kurul üyeleriyle, TDB delegelerinin belirleneceği seçimlerini gerçekleştirecek. Bünyesindeki 9 bin 200 diş hekimiyle Türkiye’nin en büyük diş hekimleri odası olan İDO’da, İDO Genel Kurulu 5 Eylül Cumartesi günü İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri’nde, seçim ise 6 Eylül Pazar günü saat 09.00-17.00 arasında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.
 
İstanbul Dişhekimleri Odası seçimlerinde 3 farklı grubun adayları yarışacak. Oda yönetimi ve diş hekimlerinin sorunlarına getirdikleri çözüm önerileri ile farklılaşan gruplar, tüm üyeleri sandık başına oy vermeye davet ediyor. Birlik Grubu, İdealist Diş Hekimleri Grubu ve Önce Diş Hekimi Grubu’nun adaylarının haftalardır hazırlandığı seçimler için verdikleri mesajları sizler için derledik.
 
İdealist Dişhekimleri Grubu
 
‘Gerçek Sorunlara İdealist Çözümler’ sloganı ile yola çıkan İdealist Dişhekimleri Grubu’nun İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkan Adayı Volkan Fahrettin Arıkoğlu, “İdealist Diş Hekimleri Grubu olarak siyasetle değil, meslek sorunlarının çözümü ile uğraşan bir oda olacağız” diyor. 
 
Oda adına sadece mesleki konularda açıklama yapılacağını vurgulayan İdealist Grup, pandemi süreci gibi kriz dönemlerinde odanın açık tutulacağını, her türlü ihtiyacın karşılanması için tüm kurumlarla diyalog kurulacağını ve mesleki destek fonu oluşturulacağını söylüyor.
 
İdealist Diş Hekimleri Grubu
· “Bu mesleğin 'esas' sorunlarını çözmeye,
· Mesleğin kaderinin belirlenmesinde karmaşa ve çatışma değil, istişare ve uzlaşı siyaseti gütmeye,
· Meslektaşlarının dertleriyle dertlenmeye,
· Sadece, Diş Hekimleri Odası'nı ilgilendiren, 'gerçek' meselelere odaklanmaya,
· Pandemi vb. gibi kriz durumlarında kalesini terk etmemeye ve bilakis ilk andan itibaren sağlam durup sorunlara/sorulara cevap vermeye talibiz” diyor.
 
Önce Diş Hekimi Grubu
 
Önce Diş Hekimi Grubu’nun İDO Başkan Adayı Diş Hekimi Ender Kazazoğlu. Mevcut yönetimi pek çok yönden eleştiren grup, yönetime gelirse yapılacak çalışmaları şöyle sıralıyor: Tüm meslektaşlarımıza, mesleğimizin çıkarları doğrultusunda, ortak bir paydada birlikte çalışabileceğimiz bir mesleki dayanışma ortamı yaratılacaktır. Her diş hekiminin düşüncesini, rahatlıkla yönetime iletebileceği bir diş hekimleri odası oluşturulacaktır. Diş hekimliği hizmetinin temelde, muayenehanelerde verilmesi gerektiğini düşünen grup, diş hekimlerinin muayanehane açmasını kolaylaştıracak, teşvik edecek çalışmalar yapılacaktır. İDO meslektaş ilişkilerinde meslek odasının her zaman açık ve meslektaşın kolayca iletişim kurabileceği şekilde yapılanacaktır.   
 
Diş hekimlerine, sigorta, mali ve hukuksal konularda ve bürokratik işlemlerde ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceği de grubun vaatleri arasında yer alıyor. Üyelere ücretsiz olarak web sitelerinin tasarlanıp verileceği ve tanıtım konularında diş hekimlerinin yararına çalışmalar yapılacağı da vurgulanıyor. Ücretsiz olarak meslek içi eğitim ve kurslar düzenlemek, İDO’nun düzenlediği kongre ve bilimsel toplantılara ücretsiz katılım imkanı, uluslararası fuarlardaki gelişmelerin internet üzerinden diş hekimlerine ulaştırılması ve serbest çalışan diş hekimlerine KOSGEB desteği sağlanması için girişimlerde bulunulacağı grubun gerçekleştireceği çalışmalar arasında yer alıyor.
 
Yeni mezun diş hekimlerine, muayene işletimi ve hasta iletişimi konusunda özel muayenehanelerde deneyim elde etme fırsatı verilmesi, pandemi gibi zamanlarda İDO’nun açık tutulacağı, süreci takip eden değil yönlendiren bir tutum ile üyelerin yanında olunacağı vurgulanıyor.
 
Birlik Grubu
 
‘Hayat Birlikte Güzel’ sloganı ile çalışan Birlik Grubu’nun İDO Başkan Adayı Diş Hekimi Tarık İşmen, “İktidarın meslek örgütümüzü bölmesine karşı durmak, mesleğimizin onurunu ve geleceğimizi savunmak için sorumluluk alıyorum. Sizi de sorumluluk alıp odamıza sahip çıkmaya ve 6 Eylül’de oy vermeye davet ediyorum” diyor.
 
Grubun seçime yönelik açıklaması ise şöyle: “Pandeminin sosyal ve ekonomik anlamda Yarattığı olağanüstü koşulların gölgesinde bir seçime gidiyoruz. Dişhekimliği fakültelerinin sayısını ve kontenjanlarını plansız biçimde artıran, bu yüzden de yeni mezun gençleri asgari ücretle çalışmaya mahkum eden iktidar, şimdi de meslek odalarını “böl, parçala, yönet” girişimiyle suskunlaştırmaya çalışıyor.
 
Bu iki gündem maddesi, ortak değerler yaratmak için çalışmak ve mesleğimizi yarına güvenle bakarak sürdürebilmek için mesleki dayanışmayı her zamankinden daha önemli kılıyor. Birlik Grubu olarak dünden bugüne, her dönemde mesleki haklarımızı korumak için mücadele ettik, etik değerlerimizi savunduk, yanlışa yanlış, doğruya doğru dedik. Bizi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara fırsat vermedik. Demokratik haklarımızı savunmaya, dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz. Deneyimini genç meslektaşlarının enerjisiyle buluşturan ve her dönem yenilenen Birlik Grubu olarak 6 Eylül’deki seçimde desteğinizi bekliyoruz.
 
Bölünmüş Odalara, güçsüzleştirilmiş Birlik fikrine yüksek sesle “Hayır” demek ve pandemi dönemini en az zararla atlatmak için tüm meslektaşlarımızı oy vermeye davet ediyoruz. Hayat Birlikte Güzel! Birlikte Güçlüyüz!”

Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.