Dentiss Logo

İngiltere, Şebeke Suyuna Florür Katarak Çürüklerle Mücadele Edecek

Diş çürüklerini azaltmanın etkili bir yolu olarak görülen flor uygulaması, geçmişte birçok kez tartışıldı. Birleşik Krallık, bir halk sağlığı sorunu olan diş çürükleri ile mücadele için şehir suyuna florür ilave etmeye hazırlanıyor.
06.10.2021       14.47.40

İngiltere’de diş çürükleri, çocuk ve yetişkinler için önemli bir halk sağlığı problemi olarak kabul ediliyor. Birleşik Krallık’ta diş çürüklerini azaltmak, ağız bakımı uygulamaları ve diş tedavilerine ulaşma imkanından yoksun kişiler için bu eşitsizliği gidermek adına, şehir suyuna florür ilave edilecek.

Birleşik Krallık Baş Sağlık Yetkililerinin, su florlaması hakkında yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık genelinde yürütülen diş sağlığı anketlerinin, sosyo-ekonomik yoksunluk ile kötü diş sağlığı arasında bir ilişki olduğunu gösterdiği, su florlaması uygulaması ile florürlü bölgelerde yaşayan insanların florürlenmemiş bölgelerde yaşayanlara kıyasla daha az diş çürümesine maruz kaldığı, daha fazla ve daha az yoksun topluluklar arasında diş sağlığındaki farklılıkların daraltılmasına yardımcı olabileceğine dair kanıtlar olduğu bildiriliyor. Yetkililer, en büyük olumlu etkinin, düzenli diş fırçalama veya diş müdahaleleri ile florür alamayan çocuklarda görüldüğünün altını çiziyor.

REKLAM

Açıklamada, su florlamasının diş çekimi için hastaneye başvuruları önemli ölçüde azaltabileceği belirtilirken, açıklamada “0,2 mg/l'den az florür içeren içme suyuna sahip 5 yaşındaki tüm çocuklar, bunun yerine bir florlama programından en az 0,7 mg/l almış olsaydı, çürük yaşayanların sayısı daha düşük olurdu. En avantajlı bölgelerde düşüşün yüzde 17, en yoksun bölgelerde ise yüzde 28'e çıkacağı, çocuklarda ve gençlerde diş çekimi için hastaneye başvuru sayısının yüzde 45-68 oranında azalacağı tahmin edilmektedir.” deniyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.