Dentiss Logo

İngiltere’de 18 Yaş ve Altındakiler için Botoks ve Dudak Dolgusu Yasaklanıyor

Başarısız bir dolgu uygulamasının ardından neredeyse dudaklarını kaybeden bir genç kız, İngiltere’de gözlerin gençlerin yaptırdığı kozmetik işlemlere çevrilmesine neden oldu. Botoks ve dolgu maddelerinin 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlere sağlanmasını suç sayan bir tasarı, İngiliz siyasetçilerin gündeminde.
30.10.2020       16.04.55

Uygun olmayan koşullarda ve vasıfsız kişiler tarafından yapılan medikal estetik uygulamaları sağlığı tehlikeye atıyor. Yanlış uygulamalar, kalıcı izlerden doku ölümlerine hatta can kayıplarına neden olabilmekte. Son olarak İngiltere’de bir genç kızın başarısız bir dudak dolgusu sonucu dudaklarını kaybedecek duruma gelmesi konuyu yeniden gündeme getirdi.

Çocuk ve gençlerin, televizyon şovlarındaki ünlülerden ve sosyal medyadan etkilenerek görüntüleriyle ilgili daha çok kaygı yaşaması, kontrolsüz olarak gerçekleşen kozmetik tedavilerin altındaki en büyük etken olarak görülüyor.

İngiliz siyasetçiler, çocuk ve gençlerin botoks ve kozmetik dolgu maddelerine kolayca ulaşmasının doğurduğu tehlikeye dikkat çekiyor. Muhafazakâr milletvekili Laura Trott, 18 yaşın altındaki çocuklara, botoks ve dolgu maddelerinin sağlanmasını suç sayan bir tasarının öncülüğünü yapıyor. Trott görüşlerini "Açık konuşalım, hiçbir çocuğun kozmetik dolguya veya botoks’a ihtiyacı yok. Ancak ne yazık ki sosyal medya gençlere, kozmetik cerrahi veya müdahaleler olmadan ulaşılması mümkün olmayan estetik ideallere uymaları için büyük bir baskı uygulamaktadır. 2018'de yapılan bir araştırma, 16 yaşın altındaki 100 bin kişinin kozmetik tedaviler gördüğünü gösterdi, bu tedavilerin en yaygınları ise dolgu maddeleriydi.

Bu durum gençlerimizin sadece ruh sağlığı için değil fiziksel sağlıkları için de endişe vericidir. Kendi evimizin rahatlığında kolayca ve çok yasal olarak yapabileceğimiz bir uygulamanın bizi kör etmesini beklemiyoruz, ama şok edici bir şekilde durum bu. Şu anda dolgu maddelerini yüze kimlerin enjekte edebileceği konusunda herhangi bir kısıtlama yok.

Botoks ve dermal dolgu maddeleri için yasal bir yaş sınırının olmaması, 15 yaşındaki herhangi bir çocuğun bir dükkâna niteliksiz birine dudaklarına dolgu enjekte ettirebileceği ya da evlerinde bu kozmetik prosedürlere ulaşabileceği anlamına geliyor. Çocukların hayatını mahvedebilecek tehlikeli ve gereksiz tıbbi olmayan prosedürleri durdurmalıyız (1) " sözleriyle dile getirdi.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.