Dentiss Logo

İmplantoloji Eğitimi’ne Yoğun İstek

VESTA, “İmplantoloji Temel Eğitimi”nin yenisini 12-14 Eylül tarihleri arasında düzenledi. Prof. Dr. Bahadır Giray ve Prof. Dr. M. Kemal Ünsal tarafından verilen uygulamalı eğitim, yurt içi ve yurt dışından gelen 20 diş hekiminin katılımıyla gerçekleşti.
02.10.2014       15.16.30
İmplant uygulamaya başlamak isteyen dişhekimlerinin bilgilerini tazelemek ve güçlendirmek amacıyla hazırlanmış zengin içerikli eğitim planında hekimler, implant uygulamaya başlamak için yeterli bilgi, özgüven ve cesaret kazandılar.

Katılımcılar, tanı ve tedavi planlamasının ayrıntılı anlatıldığı eğitimin teorik bölümünde implant tedavisinin hastaya ve hekime ne sağladığı, osseointegrasyon, klinik kavramlar, kemik kalitesi ve hacminin önemi, implantın yüzey özellikleri, gövde yapısı ve dayanak- implant bağlantısını; implant yumuşak doku ilişkisini, biyolojik genişlikleri, dayanak-implant bağlantısındaki mikro-aralıkları öğrendiler.

Daha sonra implant tedavisine aday bireyin gereksinimlerinin değerlendirilmesi, ağız boşluğundaki şartların incelenmesi ve tedaviye hazırlanması, endikasyon ve kontrendikasyonlar, protetik planlama, implant üstü protezlerde biyomekanik, protetik planlamadan cerrahi uygulamaya geçiş, panoramik grafiler ve CT ile planlama konularına değinilerek vaka analizi, tedavi stratejisinin ve hedefin belirlenmesi konuları işlendi.

Cerrahi konuların da teorik bölümde işlendiği temel implantoloji eğitiminde; maksilla ve mandibulada implantoloji yönünden cerrahi anatomi, operasyon odasının hazırlanması, hastanın hazırlanması, asepsi ve antisepsi kavramları, flap tasarımı, insizyon, flap manipülasyonu, standart osteotomi ve implantın yerleştirilmesi, tek safhalı ve çift safhalı implant cerrahisi, sütur işlemleri, cerrahi komplikasyonlar ve implant cerrahisi için kullanılan ilaçlar konuları ayrıntıları ile anlatıldı.

Eğitimde uygulamaya geçilmeden önce protetik konular üzerinde de ayrıntılı bilgiler verildi. Bu bölümde hekimler, bölgelere göre A dan Z ye implant uygulamalarını, implant üstü overdenture yapımını, bar, topuz, teleskop, locator kavramlarını, hastanın eski protezi kullanıp kullanamayacağını, yeni protezin yapım aşamalarını, ölçü, provalar, bitim, teslim, oklüzyon aşamalarını, protetik komplikasyonları ve hatalı planlama ile yapılan hatalı cerrahinin protetik sonuçlarını, implant üstü köprü yapımı, tasarımı, destek (di - implant), materyal ve dayanak seçimini, köprü aşamalarını, ölçü ve transfer sistemlerinde ise kapalı kaşık ve açık kaşık ölçü tekniklerini öğrendiler.

Yapılan sunumların sonrasında uygulama kısmına geçildi. Sarp Dental sponsorluğunda Camlog implantları ile model çene üzerinde implant uygulaması yapan hekimler, pratik kazandı.

Uygulama sırasında tam dişsiz alt çenede overdenture protez için planlama ve uygulama, protetik planlama, panoramik, CT incelemesi, cerrahi planlama, implant konumları, cerrahi kılavuz, model üzerinde implant yerleştirilmesi, bölümlü dişsiz çenelerde implant destekli köprü için protetik ve cerrahi planlama, overdenture protez için implant yerleştirilmiş tam dişsiz alt çene modelinden kapalı kaşık ölçü alınması, implant analoglarının ölçüye yerleştirilmesi konuları işlendi. Katılımcı hekimler uygulamada ayrıca tavukgöğsü üzerinde anlatımla ileri dikiş tekniklerini görme fırsatını buldular. Katılımcılara eğitim sonrası sertifikaları takdim edildi.









Haber&Fotoğraf: Elif Taman








YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.