Dentiss Logo

İmplant ve Lazer İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üyeleri arasında eğitsel ve sosyal dayanışma ağı oluşturmak ve diş hekimliği mesleğine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Global Dişhekimliği Derneği (GDD), 14-15 Haziran’da kongre düzenleyecek. WALED ile yaptığı iş birliği neticesinde 1. Uluslararası İmplant ve Lazer Kongresi’ni gerçekleştirecek olan Dernek, geçtiğimiz günlerde imza töreni düzenledi.
04.05.2013       13.47.23
AALZ Aachen Üniversitesi Lazer Bölümü Başkanı Prof. Dr. Norbert Gutknecht, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Üşümez ve GDD Başkanı Dt. Zafer Kazak tarafından imzalanan sözleşme protokolü sayesinde üçlü grup arasında ortaklaşa eğitimler düzenlenecek, çeşitli konularda iş birliği yapılacak.

AALZ’nin de desteklediği kongrenin ilk gününde GDD ve WALED farklı program akışlarıyla katılımcıları buluşturacak. Prof. Dr. Jörg Meister, Prof. Dr. Matthias Frentzen, Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, Prof. Dr. Norbert Gutknecht, Prof. Dr. Aslan Gökbuget, Dt. Zafer Kazak, Dr. İlay Maden,  Dr. Alireza Fallah, Prof. Dr. Hakan Özyuvacı, Doç. Dr. Yiğit Şirin, Prof. Dr. Selim Pamuk, Dr. Gabriele Schindler ve daha birçok seçkin isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı organizasyonun ikinci günü ortak programda yapılacak. Kongre kapsamında implantolojide planlama püf noktaları, CAD/CAM ve lazer destekli diş hekimliğinden estetik bölgede tek diş uygulamasına kadar çok sayıda konu başlığı ele alınacak. Periodontoloji, implantoloji, endodonti ve oral cerrahide lazer anlatılacak. Ayrıca, katılımcılara 14 Haziran akşamı teknede Boğaz turu yapılarak gala yemeği düzenlenecek.

Konu hakkında konuşma yapan Prof. Dr. Gutknecht, “AALZ uzun yıllardır Türkiye’de ve bu ortaklıkta işin daha çok lazer tarafında. Lazer, çok geniş bir konsept. Sadece lazer kullananların buradaki eğitimden faydalanmasını değil; diş hekimliğinin tamamına bakan bir lazer destekli diş hekimliği konsepti oluşturup bu işi daha yeni duyanlarda bile ‘Kendi pratiğimde nereye yerleştirebilirim?’ sorusunu oluşturmak istiyoruz. Artık şunun zamanı gelmişti: Bir tarafta AALZ var, bir tarafta akademiyi temsil eden Bezmialem var, diğer taraftan da genel diş hekimlerini temsil eden Global var. Bu anlaşma, genel diş hekimliği ile lazeri ve akademiyi bir araya getiriyor. Çok uzun zamandır ‘Lazer destekli diş hekimliğinde en son kanıta dayalı bilgi nedir?’ sorusuna çalışıyoruz. Bu kongrede de “Dünya üzerinde lazer destekli diş hekimliğinde son durum budur.” diyeceğiz. Konferans ve bildiri şeklinde sunacağız. Konuya noktayı koyan bir kongre olacak. İlklerden bir tanesi de sunulan bildirilerin özetleri, uluslararası tanınırlığı olan dergilerde yayınlanacak ve dünya çapındaki bilim adamlarına ulaşacak. Hepsi literatüre geçecek.” dedi.



Aachen Üniversitesi’nin lazer konusunda eğitimlerin beşiği olduğuna dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Üşümez, “Eğitim için güçlerimizi birleştiriyoruz.” derken Dt. Kazak, “Derneğimizin kuruluş amacı Aachen Üni gibi uluslararası eğitim kurumlarıyla ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi gibi Türkiye’nin güzide eğitim kurumlarıyla beraber Türk diş hekimlerine yönelik eğitimlerde maksimum görev almak. Bu protokolle, geçmişte yaptığımız birçok ortak organizasyonu bir nevi resmileştiriyoruz. Hem lazer hem de implantoloji ile ilgili eğitimler veriyoruz. Amacımız, Aachen Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin eğitim tecrübesini yurt içi ve yurt dışındaki diş hekimleriyle paylaşmak. Bu nedenle bu eğitimler çok faydalı oluyor.” şeklinde konuştu.

Haber: Sesil KOCAR


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.