Dentiss Logo

İmplant Kaçakçılarına Operasyon

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerinin 3 ilde düzenlediği operasyonlarda 2 milyon lira değerinde implant ve dişçilikte kullanılan malzeme ele geçirildi.
15.05.2014       16.15.13
Genel Müdürlüğün Merkez Operasyon Birimi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; son zamanlarda dişhekimliğinde kullanılan bazı ürünlerin yurt dışından resmi olmayan yollarla, çanta içerisinde vb. yöntemlerle yetkili ve ehil olmayan kişilerce Türkiye’ye sokulduğu ve en düşük satış fiyatının yarısından daha az bir fiyatla dişhekimlerine pazarlandığı bilgisine ulaşıldı.

 

İzmir, Mersin ve Antalya’da implant kaçakçılarına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda; 2 milyon lira değerinde bin 260 implant, bin 487 implant üst parçası, 662 iyileştirme başlığı, 530 implant çıt çıtı, 468 sprey ile implantları yurt dışından ithal edilmiş gibi göstermek amacıyla basılan 30 sahte etiket cinsi eşya yakalandı.

 

Üç ili kapsayan kaçakçılık olayı ile ilgili olarak 6 kişi hakkında Antalya, İzmir ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

 

Kaynak : www.gtb.gov.tr




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.