Dentiss Logo

İİKF’nin Kongre ve Kurs Programı Açıklandı

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan İmplant İstanbul Kongresi ve Fuarı (İİKF) için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 25-27 Ekim’de CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona yaklaşık 3 bin sektör mensubunun katılması bekleniyor.
04.10.2013       13.28.07
“Bilim Sahnede” sloganından yola çıkılarak içerik düzenlemesi yapılan kongrenin ilk günü diş hekimleri ve yardımcı personellere ortak bir program var. VESTA’nın bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği Asisdent Ağız ve Diş Sağlığı Sempozyumu’nun ana teması “implant uygulamalarında diş hekimi ve yardımcısının kooperasyonu”.

Yardımcı Personeller Hekimleriyle Sempozyuma Katılıyor
Sempozyum çerçevesinde diş hekimlerine ve asistanlara yönelik altı farklı oturum yapılacak. Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Dt. Mustafa Bekerecioğlu ‘Klinikte hasta kayıtları’,  Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu ‘Oral cerrrahi uygulamalarda başarısızlığa neden olabilecek faktörler ve bu faktörlerin önlenmesinde yardımcı personelin rolü’, Doç. Dr. Sertan Ergun ‘Ağız hastalıklarında ayırıcı tanılar’, Dt. Sertaç Kızılkaya ‘Bir yardımcı personel çalıştığı kliniğe neler kazandırabilir veya kaybettirebilir?’ ve Prof. Dr. Hayrettin Kesmezacar ‘Diş hekimliği mesleği ve ortopedik sorunlar’ konu başlıklarında sunumlar yapacak.

İkinci ve Üçüncü Gün, Hekimlere Yönelik Program
İmplantolojinin yanı sıra güncel ve ilgi çekici bazı konular da kongre kapsamında hekimlere sunulacak. İkinci gün, Dr. Thomas Laux ‘Esneyebilen dayanaklar (biodinamik abutment)’, Doç. Dr. Güney Yılmaz ‘Diş hekimliğinde lazer uygulamaları’, Prof. Dr. Aslan Gökbuget ‘Bilgisayar destekli implant yerleşimi / surgical guide’, Prof. Dr. Yasemin Özkan - Prof. Dr. Yaşar Özkan ‘İmplant pratiğinde estetik başarının püf noktaları’, Dr. Oktay Dülger, Dr. Halil Erçağ ‘Parafonksiyon ve mikrotravmanın orofasiyal dokulara etkileri’ hakkında konuşmalarını gerçekleştirecek.

Son gün ise Dr. Barry Lee Musikant’s ‘Endodontide yeni ufuklar’, Prof. Dr. Tommaso Grandi ‘Derhal yükleme ile tahmin edilebilir fonksiyon ve estetiğin sağlanması’, Dr. Kurt Dawirs ‘İmplantolojide sanal dünyalar’, Prof. Dr. Hannes Traxler ‘Taze insan kadavrasının implant eğtimlerinde kullanımı’ ve Prof. Dr. Matteo Danza ‘Alveoler kretin idamesi: Üçüncü binyılın meydan okuması’ sunumları ile konuşmacılar katılımcıları bilgilendirecek.

Diş Hekimlerine Özel Kurslar
Kongre kapsamında ayrıca kurslar da yapılacak. 26 Ekim’de Prof. Dr. Aslan Gökbuget ‘Bilgisayar destekli implant yerleşimi/surgical guide’, Dr. Thomas Laux ‘Esneyebilen dayanaklar’ üzerine SMD’nin destekleriyle 20 hekime kurs verecek. Doç. Dr. Güney Yılmaz ise Unimed sponsorluğunda ‘Diş hekimliğinde lazer uygulamaları’nı anlatacak.

27 Ekim’in kurs programı ise Dr. Barry Lee Musikant’s tarafından Sarp Dental sponsorluğunda verilecek ‘EndoExpress ve Safesiders isimli endodontik başlık ve bu sisteme ait kanal eğelerinin tanıtımı ve uygulaması’.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.