Dentiss Logo

IDS 2021 Fuarı için Karar Verildi

Kovid-19 pandemisinin neden olduğu belirsizlikler tüm dünyada dental sektörü yakından etkiliyor. Birçok etkinlik iptal edilirken IDS 2021 Fuarı için merakla beklenen karar açıklandı. Alman Dental Endüstri Birliği (VDDI) ve IDS 2021’in ticari ortakları, birçok çözüm üzerinde çalıştıktan sonra alternatif bir konsept geliştirdiklerini duyurdu.
09.10.2020       16.53.27

Dental sektörün lider fuarlarından International Dental Show (IDS), 2 yılda bir Köln/Almanya’da gerçekleştiriliyor. Pandeminin neden olduğu belirsizlikler dental sektörü de yakından ilgilendiriyor. Birçok etkinlik iptal edilirken IDS 2021 Fuarı için merakla beklenen karar açıklandı. 39’uncu IDS Fuarı’nın ticari ortakları, GFDI mbH, Alman Dental Endüstri Birliği (VDDI) komiteleri ve Kölnmesse, olumsuz koşullara rağmen fuarı fiziksel olarak alternatif bir konsept ile gerçekleştirme kararı aldı. Binlerce katılımcıyı ve firmayı ağırlayan IDS Fuarı’nın tarihi 10-13 Mart 2021 olacak.

Yapılan açıklamada, ziyaretçi ve katılımcı anketlerinin Mart 2021’deki fuara katılım sağlanacağını gösterdiği ve fuar için kayıt yaptıran 1276 katılımcı olduğu belirtiliyor. VDDI İcra Kurulu, Danışma Kurulu’nun onayı ile 6 Ekim'de Köln'de yapılan toplantıda aşağıdaki önlemleri almaya karar verdi.

  • 39’uncu IDS Fuarı, beş yerine yalnızca dört gün sürecek (10 Mart Çarşamba - 13 Mart 2021 Cumartesi).
  • 1.200'den fazla katılımcıyı Kovid-19 koruma yönetmeliklerine uygun olarak güvenli bir şekilde yaymak ve ziyaretçi akışını yönlendirmek için saha düzenlenecek ve salonlar koşullara göre yeniden planlanacak.
  • Yeni stant alanları, daha geniş koridorlar, ilave ziyaretçi akışı ve dinlenme alanları olacak.
  • Kölnmesse, varlık ticaretini oldukça faydalı bir şekilde tamamlamak için dijital bir platformda ek hibrit araçlar sunacak. Bu, yurt dışından misafirlerin de IDS 2021'e katılabileceği anlamına geliyor.

Alman Dental Endüstri Birliği (VDDI) Başkanı Mark Stephen Pace de konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu: "Temmuz ayındaki Genel Kurul’dan bu yana yoğun tartışmalardan sonra Dernek içinde bir fikir oluşturmaktan ve süreci yürütebilmekten çok memnunum. Üyelerden oluşan birkaç çalışma grubu, Yönetim ve Danışma Kurulları ile ön büro ile yakın istişareler, 39’uncu IDS'i en zor koşullarda bile mümkün kılmak için ellerinden geleni yaptı.

Bu yeni yaklaşımla IDS'i uygulamaya koymak için büyük çaba sarf ediyoruz. Toplantıda en iyi çözümü bulmak için çok uğraştık ve konuyu birçok yönü tartıştık. Artık karar verdiğimiz ve 39’u IDS 2021'in bu krizin kısıtlamaları altında bile herkes birlikte çalıştığı için mutluyum.”

Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: "104 yıllık tarihinde, VDDI birçok zorluğun üstesinden geldi ve mevcut krizi de aktif olarak şekillendirecek. Sektörümüz ve dünya çapında diş hekimliği endüstrisi için güvenli bir yeni başlangıca katkıda bulunmak istiyoruz. "Yeni normallikte" insanların işlerine mümkün olduğunca güvenli bir şekilde devam etmelerini ve istikrarlı bir geleceğe doğru adımlar atmalarını sağlamak için konseptler ve çözümler geliştirmek, aynı zamanda hijyene çok aşina bir endüstri olan Alman diş hekimliği endüstrisinden beklenmektedir. Bu çözümleri IDS 2021'deki tüm katılımcıların yararına sunmak istiyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta kesinlikle yorucu olacak, ancak görünüşte imkansız olanı mümkün kılacağımız için mutluyuz!”

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.