Dentiss Logo

İDO'dan Kovid-19 Döneminde Çalışma Önerileri ve Afiş

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), Kovid-19 döneminde ve sonrasında muayenelerde hasta kabulüne başlayan dişhekimleri için bir dizi öneri ve hasta bilgilendirme afişi hazırladı. 
17.06.2020       10.35.10

Kovid-19 salgını, bütün sektörlerle birlikte diş hekimliği sektörünü ve kliniklerini de derinden etkiledi. Muayenehaneler kapandı, acil tedavi ihtiyacı olanlar haricindeki hastalar ise tedavi imkanından uzak kaldı. 

Salgının bir miktar hız kesmesi, belli noktalarda kontrol altına alınabilmiş olmasının ardından gündelik hayat da yavaş yavaş normalleşmeye başladı. Bu süreçle birlikte, diş hekimliği poliklinikleri ve muayenehaneler de hastalarına kapılarını, ünitlerini açtı. Düşük kapasiteyle de olsa, tedavilerin başlamış olması sevindirici elbette. Fakat bu geçiş ve normalleşme dönemi, katı kısıtlama dönemlerine göre daha fazla tedbirli olmayı, daha dikkatli davranmayı gekektiriyor.

Bu yeni çalışma dönemindeki riskleri değerlendiren İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), muayenelerde hasta kabulüne başlayan dişhekimleri için bir dizi öneri ve hasta bilgilendirme afişi hazırladı. 

TELEFON İLE TRİYAJ

Broşürde, klinik için alınması gereken tedbirlerle ilgili tavsiyelerin yanısıra, telefonla trijay yapabilmek için de soru önerileri bulunuyor. Randevu oluşturulurken triyaj (hasta yönlendirme) işleminin yapılabilmesi için önerilen sorulardan bir bölümü şöyle:

— Ateşiniz var mı?
— Öksürüğünüz var mı?
— Nefes almakta güçlük veya solunum sıkıntınız var mı?

Herhangi birisine EVET cevabı verilir ise COVID-19 riski var kabul edilir. TERCİHEN randevu verilir ya da verilmez. Cevaplar HAYIR ise aşağıdaki soruları sorun:

— Son 14 gün içerinde yakınlarınızdan COVID-19 hastalığıtanısı olan birisi oldu mu?
— Son 14 gün içerisinde yakınlarınızdan herhangi birisi COVID-19 hastalığınedeni ile hastaneye yattı mı?

Herhangi birisine EVET cevabı verilir ise COVID-19 riski var kabul edilir. TERCİHEN randevu verilir ya da verilmez.

Yukarıdaki soruların hepsine yanıt HAYIR ise COVID-19 açısından düşük riskli olarak kabul edilir. Randevu verilir ve tedavisine başlanır.

DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN

Konu hakkında daha geniş bilgi için İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) web sitesi ido.org.tr'yi ziyaret edebilir, sözkonusu broşürü indirmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

İDO Kovid-19 Döneminde Çalışma Önerileri


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.