Dentiss Logo

İcat Çıkaranlar Ödüllerini Aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını yaptığı Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda, icat çıkaranlar ödüllerini aldı. Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Fatih Çetinkaya, “Diş Remineralizasyonunu Kolaylaştıran, Lezyon Ağrısını Ortadan Kaldıran Farmasötik Solüsyon” çalışmasıyla ikincilik ödülüne layık görüldü.
21.10.2020       16.43.55

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenen Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve hocalarını tebrik etti.

Bakan Varank, patentin stratejik önemine dikkati çekerken, TÜRKPATENT'in yenilik üretme potansiyelini patentleyip koruma altına almak, fikri ürün portföyünü genişletmek ve bu fikirleri ticari değere dönüştürmek hedefleriyle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Bu gibi yarışmaların da patent konusunda farkındalığı artırdığını vurgulayan Bakan Varank, "Bir buluş patentlendiği zaman 20 yıl süreyle koruma altına alınıyor. Her bir patent başvurusu, en az 20 yıllık bir hedefe ve vizyona sahip. Patentli bir buluşunuz varsa 20 yıl boyunca değer üreten bir ürüne sahip olmanın yanında, koruma süresi dolduktan sonra da topluma mal olabilecek bir ürünü geliştirmenin gururunu yaşıyorsunuz" diye konuştu.

"İcat Çıkarmaktan Vazgeçmeyin"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yarışmada ödül kazanan gençlerin büyük bir işe imza attıklarını belirterek gençlere kendilerini sürekli geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu: "Ücretsiz erişim sağlayabileceğiniz veri tabanlarından patent araştırması yapın. Alanınızdaki güncel gelişmeleri çok yakından takip edin ve kendi özgün fikirlerinizi geliştirmeye odaklanın. İcat çıkarmaktan asla vazgeçmeyin. Sadece buluş geliştirmekle de yetinmeyin. Bunun bir adım ötesine geçip, buluşlarınızı üretebileceğiniz şirketler kurmaya, girişimler başlatmaya odaklanın. Patentlerinizle yatırımcıların ilgisini çekip, finansmana erişebilirsiniz. Bakın artık entelektüel sermaye, parasal sermayenin önüne geçmiş durumda. Yeniliğin peşinden koşan, basma kalıpların dışına çıkabilen, kimsenin aklına gelmeyen çözümleri üreten ve bunu da pazarlayabilenler bu çağın kazananları olacak. Her biriniz bu potansiyele fazlasıyla sahipsiniz."

Akdeniz Üniversitesi Öğrencisinden Büyük Başarı

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Fatih Çetinkaya, “Diş Remineralizasyonunu Kolaylaştıran, Lezyon Ağrısını Ortadan Kaldıran Farmasötik Solüsyon” çalışmasıyla 2.Ulusal Üniversite Patent Yarışması’nda ikincilik ödülü almaya hak kazandı. Fatih Çetinkaya ikincilik kazandığı buluşuyla 20 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

Ankara’da düzenlenen ödül töreninde bulunan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, öğrencisinin aldığı ödülü sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurarak “Kimya Bölümü Master öğrencimiz Fatih Çetinkaya buluşuyla 2.Ulusal Üniversite Patent Yarışması’nda ikinci olarak bizlere gurur yaşattı. Ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank takdim etti. Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.