Dentiss Logo

HP’den parmak iziyle açılan dizüstü bilgisayar

Taşınabilirliğiyle hareket özgürlüğü sağlayan dizüstü bilgisayarlar her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. HP, mobil yaşamın ayrılmaz bir unsuru olan dizüstü bilgisayarları ProtectTools çözümüyle sıkı koruma altına alarak hırsızlık, veri kaybı gibi sorunları kökünden çözüyor. HP ProtectTools, dahili bir güvenlik çözümleri paketini ifade ediyor. Sadece dizüstü bilgisayarları ve verileri değil, bilgisayarla şirket ağı arasındaki bağlantıyı da güvenlik altına alıyor.
21.04.2008       11.08.35

Taşınabilirliğiyle hareket özgürlüğü sağlayan dizüstü bilgisayarlar her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. HP, mobil yaşamın ayrılmaz bir unsuru olan dizüstü bilgisayarları ProtectTools çözümüyle sıkı koruma altına alarak hırsızlık, veri kaybı gibi sorunları kökünden çözüyor. HP ProtectTools, dahili bir güvenlik çözümleri paketini ifade ediyor. Sadece dizüstü bilgisayarları ve verileri değil, bilgisayarla şirket ağı arasındaki bağlantıyı da güvenlik altına alıyor. Güvenlik yöneticisi tek bir konsol üzerinden güvenliği yönetmeyi mümkün kılıyor. Güvenlik yazılım modülleri, kullanıcıya ihtiyaçlarına en uygun güvenliği tasarlama olanağı sunuyor.

HP’nin kurumsal sınıf dizüstü bilgisayarlarındaki dikkat çekici özelliklerin başında parmak izi okuma sistemi geliyor. Kullanıcılar, bilgisayarlarına giriş yapmak için doğrudan doğruya kendi parmak izlerini kullanıyorlar. Bilgisayar, sahibinin parmak izini görmeden sistemi açmıyor. Kullanıcılar, bilgisayarlarının ilk kullanımında Güvenlik Yöneticisi modülünü açarak parmak izlerini tanımlıyor. Sonraki açılışlarda parmak izlerini okutarak sistemin açılmasını sağlıyorlar. Bu şekilde korunan bir bilgisayar, bir başkası tarafından kullanılamıyor. ProtectTools’un bileşenlerinden cihaz erişim yöneticisi, kullanıcı profiline göre bilgi kopyalama ve yazdırma yetkilerini ayarlıyor. Yetkisiz biri, bilgisayardaki veriyi bir başka ortama kopyalayamıyor. Dahili güvenlik modülü, bir güvenlik çipiyle birlikte verilerin korunmasına yönelik şifreleme işlemini gerçekleştiriyor.

HP kurumsal dizüstü bilgisayarlar, düşmelere ve darbelere dayanıklı özel malzemelerden üretiliyor. Veri yedekleme ve kurtarma yöneticisi ise bilgisayar arızalarına karşı verilerin yedeklenmesi ve gerektiğinde kolayca geri yüklenmesi işini üstleniyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.