Dentiss Logo

Hocaların Hocası Vefat Etti

Türkiye’nin ilk kadın çene cerrahı olan Prof. Dr. Necla Timoçin, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ünlü profesörün ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu.
08.06.2015       16.41.55
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı eski başkanı, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necla Temoçin, 6 Haziran günü vefat etti. 1931 doğumlu olan Temoçin, Türkiye’nin ilk kadın diş hekimi profesörü unvanını almıştı. Türk diş hekimliği camiasına büyük katkıları olan Temuçin, İstanbul Üniversitesi’nde görevde bulunduğu yıllarda İÜ Senatosu’nda da çeşitli görevler üstenmişti.

Rum kökenli bir aileden gelen ünlü profesörün ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu. Yetiştirdiği öğrencilerden olan Prof. Dr. Bülent Katiboğlu yaptığı açıklamada: “Doktoralı ilk kadın çene cerrahı, hocaların hocasıydı. Türkiye’de diş hekimliği cerrahisine yön veren tüm hocaların %80’i onun öğrencisiydi. Diş hekimliği cerrahisinin duayenlerindendi. Son derece çalışkan, verici, hastalarına şefkatli, asistanlarına anne gibi yaklaşan yüce bir insandı. Akıbet Kantoroviç’in yetiştirdiği tam bir Cumhuriyet kadınıydı. Bilim insanı olarak ışık verdiği gibi Türk kadınına, kadın diş hekimlerine ve cerrahlara duruşuyla, tavrıyla her zaman örnek olmuştur. Öğrencisi olmamın dışında 6-7 sene de birlikte çalıştım. Mükemmel bir insandı. Nurlar içinde yatsın” dedi.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Kasapoğlu ise, “45 yıl Dişhekimliği Fakültesi’ne hizmet etmiş, binlerce öğrenci yetiştirmiş, onlarca doktora yaptırmış bir ulu çınarı, Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz şanslıyız; çünkü onunla birlikte 20 yılı aşkın süredir, birlikte olmanın onurunu yaşadık. Hocamızdan, mesleğin inceliklerinden başka, insan ilişkilerinde alçak gönüllü olmayı da öğrendik. Ondan edindiklerimizi biz de asistanlarımıza, öğrencilerimize öğreterek devam ettireceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm diş hekimliği camiasına başsağlığı diliyorum” şeklinde açıklama yaptı. 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

M.Şenol Tüzüm
24.09.2020 18.16.42

Hocam benim doçentlik sınavımda jüri üyesiydi. Nur içinde uyumasını diliyorum. Çok iyi bir insandı

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.