Dentiss Logo

Hekimler, İstanbul’un Tarihi Dokularını Gezdi

Nice medeniyetlerin baş tacı olan ve köklü geçmişiyle tarih kokan İstanbul’un yer altı arkelojisini merak eden hekimler, geçtiğimiz günlerde İstanbul Dişhekimleri Odası’nın organize ettiği geziye katıldı.
08.05.2013       18.00.52
Sanat Tarihçi ve Bizantolog Doç. Dr. Feridun Özgümüş rehberliğinde 30 Mart tarihinde düzenlenen gezide katılımcılar İstanbul’un bilinmeyen mahzenleri, sarnıçları, gizemli antik yer altı tünelleri hakkında bilgi edindi. 

Kültür ve arkeoloji turunda Samatya Ayios Polikarpos, Soğanağa İş Merkezi, Antik Otel, Aydın Saray Apartmanı altındaki Roma Kalıntıları,  Kafar Han, Şerefiye Sarnıcı, Peykhane Sokak, Peykhane Eczanesi altındaki kalıntı, Terzioğlu Halıcılık, Aygır Deposu’ndaki Bizans Sarayı Alt Yapıları, Başdoğan Halıcılık, Sedir Halıcılık, Pantokrator Sarnıcı, Kadir Has Üniversitesi’ndeki Sarnıç, Pulkheriana Sarnıcı ve Sultan Sarnıcı ziyaret edildi.



Haber: Sesil KOCAR



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.