Dentiss Logo

Gümüşdağ’ın Muayenehanesi Evdeymiş Gibi Sıcak ve Konforlu

Diş hekimi Meral Çalışkan Gümüşdağ’ın Bakırköy’deki muayenehanesi, zevkli tasarımı ile şık bir çizgiye sahip. Siyah ve beyazın altın rengi ışıltılarla buluştuğu dekorasyon, içine rahatça gömülebileceğiniz koltukları ve yormayan aydınlatmalarıyla evinizdeymişsiniz gibi hissettiriyor. Bu konforun hastaların yüzlerini gülümsetmek için gerekli olduğunu söyleyen Gümüşdağ ile Dişhekimliği Dergisi’nin 135. sayısındaki Mekan Tasarımı sayfalarımız için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
14.03.2019       13.49.17

Sayın Meral Çalışkan Gümüşdağ, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1973 yılında doğdum. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdim. Evliyim ve ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocuğum var. 

Muayenehanenizde yeni bir tasarıma neden ihtiyaç duydunuz?

Yaklaşık yirmi yıldır çalışmakta olduğum eski muayenehanemin, günümüz şartlarına göre gerek teknik ekipmanlar gerekse tasarımsal olarak yetersiz kaldığını düşündüm. Hastalarımın kendilerini daha rahat ve güvende hissedebilecekleri yeni bir muayenehane ortamı hazırlamak için arayışa başladım.
 
Dent Mimarlık ile bir araya gelme sürecini sizden dinleyebilir miyiz?

Bu arayışlarım sonucunda önce yeni bir yer aldım. Fakat aldığım mekan hiç de benim muayenehane  olarak düşündüğüm imkanlara sahip değildi. Buranın benim istediğim teknik ve konfora sahip olabilmesi için profesyonel bir desteğe ihtiyacım vardı. Araştırmalarım sonucunda benim isteklerimi gerçekten anlayan ve sonuna kadar her aşamada yanımda olan Dent Mimarlık ailesiyle tanıştım.
 
Muayenehanenizde ev konforu sunan şık bir çizgi hakim. Muayenehanenizdeki değişimi anlatır mısınız? Mekanda ne tür ihtiyaçlar vardı, nasıl çözümlendi?

Ben hastalarıma ev ortamı sunarak kendilerinin rahat etmelerini istedim. Takdir edersiniz ki hastalarımız bize gelirken genelde stresli ve kaygılı olurlar. Bunu ne kadar aza indirirsek hem onlar hem de biz hekimler yaptığımız tedaviler sırasında daha konforlu oluruz. Bu açıdan önce ferah bir mekana ihtiyacımız vardı. Fakat odalarımız küçüktü ve banyonun yeri hiç uygun değildi. Dent Mimarlık ekibi bu konuda çok titiz çalışarak muayenehanem için istediğim şartlara uygun güzel bir proje hazırladı.
 
Uzun çalışma saatleri düşünüldüğünde hastalar kadar hekimin konforunu da sağlayabilmek gerekiyor. Yeni iç mimari sizin konforunuza neler kattı?

Biz burada Mimar Dalga Balcı ile birlikte iki şeyi düşündük. Birincisi hastalarımızın rahatı ve konforu, kendilerini ev ortamında hissetmesi  için gerekli olan tasarımın yapılmasıydı. İkincisi ise benim için gerekli olan teknik ekipmanların doğru yerlere yerleştirilmesi, dizaynı ve tedavilerim sırasında malzemelerimin ve aletlerimin kullanım kolaylığı sağlayacak tasarımların yapılmasıydı. Tabii bir de hastalar arasındaki boş vakitlerde benim dinleneceğim alanının tasarlanması önemliydi.
 
Bekleme alanları hastalar için en az tedavi odaları kadar önemlidir. Hasta mekan ilişkisi konusunda neler gözlemliyorsunuz?

Hastalarımdan aldığım olumlu ve sıcak dönüşler  ve kendimi burada son derece rahat ve güvende hissetmem yaptığım yatırımın ne kadar da isabetli olduğunu gösterdi. Hastalarımızın kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak, onlara uygun tedavileri yapmak ve onları mutlu etmek, yüzlerini gülümsetebilmek için yalnızca yaptığımız tedavilerin değil sunduğumuz muayenehane ortamının da önemli olduğunu düşünüyorum.

   
 
Meslektaşlarınıza, muayenehane tasarımının önemi hakkında neler söylemek istersiniz?

Bizler ne kadar da kendimiz bir şeyleri tasarlayabileceğimizi düşünsek de günümüz şartlarına uygun rahat ve konforlu mekanlar için profesyonel destek almak gerektiğine inanıyorum.
 
Eklemek istedikleriniz?

Şu anda içinde keyifle ve mutlulukla çalıştığım muayenehane ortamını bana sağlayan, işlerini titizlikle yapan ve güler yüzünü benden esirgemeyen sayın Mimar Dalga Balcı ve Dent Mimarlık ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.