Dentiss Logo

“Gülüş Tasarımı” Eğitimlerine Yoğun İlgi

VESTA - Vestiyer Akademi, yoğun talep üzerine düzenlediği "Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Veneerler" eğitimini 19-20 Nisan’da gerçekleştirdi. Diş hekimlerinden büyük beğeni toplayan eğitimde katılımcılar, öğrendikleri detaylı bilgi ve püf noktalarını özel modeller üzerinde pratiğe dökme imkânı buldu.
25.04.2014       17.32.50
Estetik talepleri gün geçtikçe artan diş hekimliği hastalarının beklentilerinin karşılanması, hasta memnuniyeti açısından oldukça önemli. Doğal gülüşün yakalanmasında uygulanan çeşitli tekniklerin başında “porselen lamina veneerler” geliyor. Bu sebepten dolayı VESTA – Vestiyer Akademi’nin başlattığı “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Veneerler” eğitim serilerinin yenisi 19-20 Nisan tarihlerinde Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ve Doç. Dr. Altay Uludamar ile birlikte gerçekleştirildi.

Türk diş hekimliğinin protez alanında en yetkin isimlerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan, Doç. Dr. Altay Uludamar ile birlikte, katılımcı 21 diş hekimine gülüş tasarımının detaylarını anlattı.

Lamina hakkında merak edilen her şey bu eğitimde anlatıldı

Taksim Point Otel’de yapılan ve iki tam süren uygulamalı eğitimde tam seramik porselen restorasyonların gelişimi, kullanılan malzemeler, porselen lamina restorasyonların endikasyon ve kontrendikasyonları, lamina preparasyonu ve diş kesiminden farkları, vakalara göre tam seramik kuron veya lamina veneerler kullanımı, preparasyonsuz hazırlanan lamina venerler, lamina preparasyonu hazırlanması, retraksiyon ve ölçü alımı, geçicilerin hazırlanması ve yapıştırılmasında dikkat edilmesi gerekenler gibi konu başlıkları ele alındı. Ayrıca “Lamina veneerlerin tahmin edilebilir estetiği nasıl sağlanır? Mock-up (maket) yöntemi nedir, nasıl yapılır? Hastada lamina öncesi görünüm, mock-up (maket) yöntemiyle nasıl gerçekleştirilir?” soruları yanıtlandı.



Özel modeller üzerinde pratik

Porselen lamina veneerler’in son aşamalarından prova, restorasyonların simantasyonu, simantasyon sonrası kontroller ve oklüzal düzenlemeler, klinik takip çalışmaları ile görülebilecek komplikasyonlar ve önleme yollarının da açıklandığı eğitimde model üzerinde uygulamalara da yer verildi. Katılımcı hekimler, özel hazırlanan modeller üzerinde diş kesimi, ölçü alımı ve laminaların yapıştırılmasını pratiğe dökme fırsatı yakaladı.

Ivoclar tarafından desteklenen eğitimin sonunda çeşitli illerden gelen katılımcı hekimlerin sertifikaları, Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan tarafından verildi.




Tuba Aykan Saygın (Gaziantep): Yasemin hoca ve Altay hocanın bu eğitimde geniş bilgi dağarcıklarını bizimle paylaşması çok faydalı oldu. Böyle bir eğitim organizasyonu düzenlediği için Vesta ekibine çok teşekkür ederim. 2 günlük kurs sonrasında lamina uygulamaya başlayabileceğime inandım. Sadece pratik uygulamanın daha fazla olması çok daha fazla yarar sağlayabilirdi diye düşünüyorum. Ancak şu anki durumda yeterli oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eralp Akca (Ankara):
Çok başarılı bir eğitim oldu. Süre biraz daha uzatılırsa değişik vakaların da tartışılabileceğini düşünüyorum. Konularında yetkin hocaların bilgi aktarımı çok başarılı ve yeterliydi. Kurs organizasyonunun profesyonelce yapılmasından dolayı Vesta’ya ayrıca teşekkür ederim.

Banu Şenel (İzmir):
Lamina hakkında daha önce yeterli bilgiye sahip değildim. Araştırmalarım neticesinde Vesta ile tanıştım. İlk defa katıldığım kursun eğitim içeriği ve uygulama aşamaları oldukça başarılıydı. Kurs süresince öğrendiklerim sayesinde lamina uygulamaya hazırım. Bu başarılı organizasyondan dolayı hocalarımıza ve Vesta Akademi’ye teşekkür ederim.

Anıl Ayvat Dinç (Antalya):
Çok güzel ve verimli bir kurs oldu. Vesta’nın kurslarına daha önce de katılmıştım. Bundan sonraki kurslarını da takip edeceğim. Tamamen konularında uzman, bilgilerini tüm detayları ile aktarabilen hocalarla çalışıyorlar. Bu eğitim sayesinde eksiklerimi tamamladığımı söyleyebilirim.

Beşir Tahiroğlu (İstanbul):
 Öncelikle Vesta Akademi’ye böyle bir eğitim düzenledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Yasemin ve Altay hoca, vakaya estetik açıdan nasıl yaklaşılacağını, laminanın püf noktalarını, dişlerin dişetleri ile olan uyumunu tüm detayları ile anlattı. Hemen uygulamaya başlayacağım. Hocalarımıza, eksiksiz sunduğu paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederim.








Haber & Fotoğraf: Elif TAMAN





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.