Dentiss Logo

Güçlü Akademik Kadrosu ve Merkezi Konumu ile Kent Diş

Taksim Sıraselviler Caddesi’nde merkezi konumu ile dikkat çeken Kent Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi, Ekim ayında hizmete girdi. Deneyimli kadrosu ile diş hekimliğinin tüm branşlarında hastalara hizmet sunan Kent Diş’te tedaviler, hafta içi günlerde saat 22’ye kadar davam ediyor. Merkezin başhekimliğini, 40 senelik mesleki deneyimi ve öğretim üyeliği tecrübesi ile diş hekimliğinin duayenlerinden Prof. Dr. Hakkı Tanyeri üstleniyor.
06.01.2022       11.44.51

Kent Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi ne zaman hizmete girdi? Merkezinizin konumu, kapasitesi ve teknolojik alt yapısı hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ağız Diş Sağlığı Eğitim ve Uygulama Merkezimiz, 25 Ekim 2021 tarihinde hizmete girmiştir. ADSM’miz, İstanbul’un en merkezi yeri olan Taksim Sıraselviler Caddesi’nde bulunmakta ve her türlü ulaşım aracı ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Merkezimiz, 48 diş ünitemiz ve 2 ameliyathanemiz ile hizmet vermektedir. Ünitlerimiz son derece üstün teknolojik yapıya sahiptirler.

Kadronuz ve tedavi sunduğunuz branşlar hakkında neler söylemek istersiniz?

Kadromuz diş hekimliğinin tüm branşlarını kapsıyor. Bu branşlarda çeşitli üniversitelerden gelen deneyimli öğretim üyesi ve öğretim üyesi yardımcılarını barındırmaktayız. Her anabilim dalından ADSM’de çalışmakta olan öğretim üyeleri ve öğretim üyeleri yardımcıları, kendi bilim dallarında yeterliliklerini ispatlamış hekimlerdir. Öğretim üye ve yardımcılarının yanı sıra yeterli sayıda diş hekimi asistanı ve yardımcıları ile genel anestezide deneyimli öğretim üyeleri ve ameliyathane hemşirelerine sahibiz.

Covid-19 gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde vatandaşların diş tedavilerine ulaşmasını zorlaştırdı. Pandemi döneminde kurulan bir merkez olarak hastalar ve hekimler için aldığınız önlemler nelerdir?

REKLAM

Pandemi döneminde tüm kapatmadan sonra açılan ADSM’mizde, Covid-19 ile ilgili olarak alınacak tüm tedbirler alınmıştır. Bu bağlamda tüm hekim ve sağlık çalışanlarımız daha önce de bu tür hastalıklara karşı deneyimli ve eğitimli olmalarından dolayı, kontrollü hasta kabulleri ve tedavileri yapılmaktadır.

Pandemi, diş hekimliği mesleği ve eğitiminde nasıl etkiler doğuruyor?

Diş hekimleri zaten hastayla çok yakın çalışma imkânı olan bir meslek grubudur. Bu sebepten muayene ve klinik ortamlarında nasıl çalışıp tedbir alacağının eğitimi, daha fakülte yıllarında öğrenilmektedir. Covid-19 bize bu korunma yollarını sterilizasyonu daha da ileriye götürmemiz gerektiğini, sadece aletlerin sterilizasyonu ile sınırlı kalmayıp tüm kliniklerin sterilizasyonu, havalandırma sistemi kullanılması gerektiğini öğretmiştir. Bu süreçte, tek kullanımlık malzemeler ile tedavi sürecinin hasta ve hekim haklarını gözeterek sürdürülmesinin önemi öne çıkmıştır.

Hastanenizden kimler yararlanabilir?

Tüm diş hekimliği branşlarında tedavi görebilecek hastalar ile implant cerrahisi, oral kanserler, ağız hastalıkları ve sendromlu hastalar, ADSM’ye başvurmaktadır. Özel bakıma ihtiyaç duyan bireylerin tedavileri, genel anestezi merkezimizde, genel anestezi ve sedasyon ile yapılmaktadır. Çok merkezi bir lokasyondayız, ihtiyaç duyan hastalarımızı ivedilikle tedaviye alabiliyoruz. Bunun için saat 22’ye kadara çalışan hekim kadromuz mevcuttur. Çok yakın bir zamanda SGK ile anlaşmamızın devreye girmesiyle SGK kapsamındaki hastaların tedavisini de üstleneceğiz.

Bir eğitim ve araştırma hastanesi olarak, hastane personelinin yetişmesi, bilimsel ve eğitim ve öğretim çalışmaları ile araştırmalar konusundaki hedefleriniz nelerdir?

Eğitim ve araştırma hastanesi olarak, açılışından bu yana deneyimli bir hastane personeli ve hasta danışmanları kadrosuna sahibiz. İstanbul Kent Üniversitesi bünyesinde bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezimizden mezun olan öğrencilerimiz de ADSM’mizde eğitim ve öğretim çalışmalarını ve stajlarını tamamlamaktadır. Ayrıca en büyük avantajımız, İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim üye yardımcılarının sahip oldukları eğitim ve tecrübedir.

Turizm açısından oldukça önemli bir lokasyondasınız. Dental turizm çalışmalarınız ve hedeflerinizi anlatır mısınız?

Turizm açısından ADSM’mizi değerlendirecek olursak İstanbul’un en önemli lokasyonunda yer almaktayız. Bu bakımdan ADSM merkezimiz gerek ulaşımla gerekse turistlik otellerden kolayca ulaşabilir bir konumdadır. ADSM olarak çeşitli turizm firmaları ile Dental Turizm çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.

Deneyimli bir hekim ve hoca olarak, gençlere mesleki gelişim için neler tavsiye edersiniz?

Ben yaklaşık olarak 40 seneye kadar hekimlik ve öğretim üyeliği yapmış biri olarak meslektaşlarımıza, mesleğimizi ciddi bir şekilde ele almalarını ve hekimlik yaptıkları süre içinde son yıllara kadar ciddiyet ve prensiplerle çalışmalarını sürdürmelerini tavsiye ederim. Ayrıca bilimsel toplantı, kongre gibi hekimliği ileriye götürecek toplantılara katılarak yeni teknolojilere dair bilgilerini, sürekli güncellemelerini temenni ederim.


40 Yıllık Deneyim

Ağız hastalıkları konusunda Türkiye’nin en değerli ve tecrübeli hocalarından biri olan Prof. Dr. Hakkı Tanyeri, 15 yılı aşkın süredir Dişhekimliği Dergisi’nin editörlüğünü başarıyla sürdürüyor. İmza attığı 9 kitap, sayısız makale ve yetiştirdiği öğrenciler ile diş hekimliği mesleğinin duayenlerinden olan Prof. Dr. Hakkı Tanyeri, 40 yıllık mesleki tecrübesi ve deneyimi ile İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Başhekimliği görevini yapmakta.

 


Röportaj: Elvan Genç (VYG)

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.