Dentiss Logo

GREATIST 2017 Rekor Katılımla Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kongresi GREATIST, 15. yılında yine rekor bir katılıma imza atarak 4.311 ziyaretçi ağırladı.
29.11.2017       12.48.38
Vestiyer Yayın Grubu (VYG)’nun, Türkiye diş hekimliği pazarındaki en güçlü ve köklü firmalarını bir araya getiren Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) ve dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International (DTI) ile birlikte düzenlediği ve Türkiye’de en çok katılımcı ağırlayan üç dental etkinlikten biri olan etkinlik, 15. organizasyonunu çok ses getiren bir başarı ile gerçekleştirdi.

Tüm Katılımcıların İsimleri Yayınlandı
Her yıl gerçek verilerle anlatılan ve ilerlemeye hızla devam eden GREATIST, 27-29 Ekim tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlendi. Organizasyona, bilimsel anlamda kendini geliştirmek ve yeni ürünler hakkında bilgi edinmek isteyen, diş hekimlerinden diş teknisyenlerine, öğrencilerden, diş hekimi asistanlarına ve firma temsilcilerine kadar 4 bin 311 ulusal ve uluslararası dental profesyoneller katıldı.

Bu yılki GREATIST kapsamında gerçekleştirilen kongre, sempozyum, seminer, kurs vb. etkinliklere fuar ziyaretçileri hariç olmak üzere 2118 kişi katıldı. Katılımcıların 1207’si diş hekimi, 437’si diş teknisyeni, 308’i hekim yardımcısı, 166’sı ise diş hekimliği öğrencisi olarak kayıt edildi.

VYG, bu sene yeni bir yönteme başvurarak Kongrede en az bir bilimsel etkinliğe katılmış olan bütün katılımcıların isim listesini Kongre resmi web sitesinde yayınladı.

23 Farklı Ülkeden Katılımcılar
Hedefi, diş hekimliği açısından İstanbul’u, dünyanın belli başlı buluşma noktalarından biri haline getirmek olan GREATIST’in bu hedefte doğru yolda ilerlediği, farklı ülkelerden gelen katılımcı sayısının da artması ile de görülüyor. Bu yıl Pakistan, Azerbaycan, İran, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Afganistan, Almanya, Irak, Libya, Suriye, Avusturya, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk, Belçika, İsviçre, Moldova, Sırbistan, Çin, Kıbrıs, Filistin ve İngiltere olmak üzere 23 farklı ülkeden katılımcı GREATIST’e geldi.

3 bin 500 Metrekare Fuar Alanında Kurdele Kesildi
Sektörde büyük ses getiren organizasyonun 4 bin metrekarelik fuar kısmında yer alan 71 ulusal ve uluslararası firma, sektördeki yeniliklerini davetlilere tanıtmak için rengarenk standlarını hazırladılar.

Greatist Ağız ve Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı’nın açılışı, 27 Ekim günü DİŞSİAD Başkan Yardımcısı Yusuf Arpacıoğlu, VYG Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Bülent Manav ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Ateş’in konuşması ile yapıldı. Açılış kurdelesi DİŞİSAD Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte kesildi.

Sahnede Kadavra Üzerinde Estetik Bölgede Yumuşak Doku Yönetimi
Kadavra Uygulamalı Workshop: Dişli Hastalar ve İmplant Vakalarında Estetik Bölgede Yumuşak Doku Yönetimi için İleri Cerrahi Yöntemler

Programın oldukça kapsamlı oluşturulduğu, birçok renkli etkinliğin yer aldığı Kongrede “Kadavra Uygulamalı” workshop düzenlendi. 2 saat süren etkinlikte, kadavra örnekleri kullanarak öncü modüllerini geliştiren ve kemik büyütme ile sinüs yükselmesi konusunda uzmanlık geliştiren Londra’daki BPP Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Direktörü Prof. Dr. Maher Almasri ile aynı üniversitenin Periodontoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Flavio Pisani birlikte sahne aldı.

“Dişli Hastalar ve İmplant Vakalarında Estetik Bölgede Yumuşak Doku Yönetimi için İleri Cerrahi Yöntemler” başlıklı sunum, Medworld İmplant sponsorluğunda düzenlendi.

Ulusal ve Uluslararası Konuşmacılar ile 3 Günlük Program
Bilimsel program 27 Ekim Cuma günü başladı. İlk gün 4 konuşmacının sahne aldığı oturumlarda Doç. Dr. Nejat Nizam “Hangi İmplant Ne Zaman?”, Prof. Dr. Orhan Güven “İmplantolojide Risk Yönetimi ve Komplikasyonlarla Başa Çıkma”, Prof. Dr. Muzaffer Ateş “Uyku Bozukluklarının Dental Tedavisi” ve Prof. Dr. Selim Ersanlı “Maksiller Sinüs Lift Uygulamaları” başlıklı sunumlarını aktardı.

Programın özetlerini okumak isteyenler için kongre kitapçığını resmi web sitesinin bu alanından da indirmek mümkün.

Kadavra Uygulamalı Workshop, Ortodonti, Endodonti, İmplant ve Ozon ile Yoğun 2. Gün
Kongrenin ikinci gününde 6 oturum birden düzenlendi. Kadavra Uygulamalı Workshop ile başlayan ana program Dr. Parmjit Singh’in “Durdurucu Ortodontik Tedavi: Ne Zaman, Nasıl” sunumu ile devam etti.

Programın öğleden sonraki kısmında “Endodontik Kök Kanal Aletlerinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği: Noktaları Belirlemek” başlığı ile Prof. Dr. Gianluca Plotino, “Estetik Bölge İmplant Cerrahisinde Zamanlamanın Önemi” konusuyla Prof. Dr. Burak Demiralp, “All On 4 Konsepti: Dişsiz veya Dişsizlik Sınırındaki Hastaların Derhal Rehabilitasyonu için Yenilikçi Bir Cerrahi ve Protetik Prosedür” sunumuyla Dr. Filippo Casotto ve “Ozon Tedavisi ve Diş Hekimliğinde Kullanımı” başlığı ile Prof. Dr. Nurettin Lüleci vardı.

Ödüllü Poster Sunumları ve Sözlü Sunumlar Yapıldı
GREATIST’te her yıl bir yeniliğe daha imza atılıyor. Bu yıl hem sözlü sunumlar hem de poster sunumları, Poster Değerlendirme Jürisi tarafından değerlendirildi. Sözlü sunumların değerlendirilmesi Doç. Dr. Hanefi Kurt, Prof. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Nuray Çapa tarafından, Poster sunumlarının değerlendirilmesi ise Prof. Dr. M. Kemal Ünsal, Prof. Dr. Seçkin Dindar ve Prof. Dr. Çağrı Delilbaşı tarafından yapıldı.

Değerlendirmeler sonucunda seçilen her iki kategorinin de en iyi üç yazarı ödül sponsoru olan Öncü Dental, Onur Diş Deposu, AGS Medikal ve Medifarm firmalarının sahiplerinden ödüllerini aldılar.

TDB-SDE’den Kredilendirme
GREATIST 2017 Diş Hekimliği Kongresi, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Sürekli Dişhekimliği Eğitimi (SDE) Yüksek Kurulu tarafından değerlendirilerek “18 TDB-SDE” kredi puanı ile kredilendirildi. Kongre sonunda kredi başvuru formlarını dolduran katılımcı hekimlerin formları TDB-SDE’ye gönderildi.

Diş Teknisyenleri, Diş Hekimleri ve Dental Asistanlar Ortak Oturumlarda Buluştu

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve katılımın gün geçtikçe arttığı “Dental Labor Diş Teknisyenliği Sempozyumu”nun yedincisi, “Asisdent Sempozyumu”nun ise sekizincisi düzenlendi. Bu sene bir yenilik yapılarak diş hekimleri ile ortak oturum şeklinde düzenlenen sempozyumlar, oditoryum salonunda yapıldı ve sunumlar TDB tarafından kredilendirildi.

Diş Teknisyenliği Sempozyumu’nun teması oklüzyondu. Sempozyum için Fransa’dan gelen Nobel Biocare ve VITA’nın danışmanı ve uluslararası konuşmacısı Alain Ardic, “Hastanın Gördüğü Tek Şey Teknisyenin İşidir: Diş Üstü ve İmplant Üstü Restorasyonlarda Yeni Konseptler, Yeni Ürünler” başlıklı sunumu ile katılımcılara yeni bilgileri aktarırken, Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Hanefi Kurt, GC firmasında Master Eğitmen olan diş teknisyeni Özcan Yıldırım ve Almanya DO24 Parix Labor’da bulunan diş teknisyeni Sinan Akdemir ile sahne alarak “Oklüzyon Hakkında Her Şey” konulu sunumu yaptı.

Etkinlik sonunda sempozyuma destek veren Diş Teknisyenleri Odaları Federasyonu, İstanbul Diş Teknisyenleri Odası ve Ankara Diş Teknisyenleri Odası’na teşekkür etmek adına Federasyon Başkanı Bülent Eroğlu, İstanbul Oda Başkanı Muharrem Değerli ve Ankara Oda Başkanı Kenan Görgünoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

Öğleden sonra yapılan Asisdent Sempozyumu’nun temasında hijyen eğitimi vardı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Ateş’in açılış konuşması ile başlayan Sempozyum’da ilk sunumu, Asisdent Sempozyumu Başkanı Dr. Mustafa Bekerecioğlu “Mikrobiyal Dental Plak ve Periodontal Hastalıklar” başlığı ile yaptı.

Doç. Dr. Kadriye Peker hasta odaklı hijyen eğitimi anlayışı ve temel prensiplerini anlattıktan sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 5. Sınıf öğrencilerinden Fatih Işık, Kübra Mercin, Özcan Atakan Vargün, Davut Torlak, Büşra Çimen ve Güner Erkan, farklı yaş hasta gruplarında hijyen eğitimi uygulamalarını anlatan küçük bir tiyatro gösterisi yaptı.

Sempozyum’un ve Kongre’nin son konuşmacısı Dr. Seyhan Akar’dı. Akar, sunumunda asistanların klinikteki önemini vurgulamak için “Klinik: Baş Rolü Asistanımla Paylaştığım Yer” başlıklı bir sunumla sahne aldı.

Kontenjanı Aşan Seminerler: Prof. Dr. Bilge Hakan Şen ve Kızılay
Büyük GREATIST etkinliğinin altında düzenlenen birçok seminerden ikisinde kontenjan dolup taştı. Önce Diş Hekimi Derneği'nin sponsorluğunda düzenlenen ve Prof. Dr. Bilge Hakan Şen tarafından verilen “Endodontide Ne Var? Ne Yok? Ne Çok?” konulu seminere 200 kişilik salon yetmedi. Büyütülen salona 320 katılımcı giriş yaptı.

Geçtiğimiz yıl Kızılay tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi sebebi ile bu yıl tekrarı düzenlenen İlk Yardım eğitiminin 150 kişilik kontenjanı günler öncesinden dolmuştu. Kontenjana ek olarak sadece dinlemek isteyenler için de salon büyütüldü. Kâğıthane Kızılay İYEM Eğitmeni Biyolog Ceren Berk tarafından verilen Kızılay’ın eğitimi 220 kişiyi ağırladı.


Sağlık Bakanlığı ve KOBGEB Yetkilileri GREATIST’e geldiler

GREATIST etkinliklerine bu yıl Sağlık Bakanlığı ve KOSGEB yetkililerince gerçekleştirilen seminerler de eklendi. Yaklaşık 1,5 yıl önce ülkemizde üretilen veya ithal edilen tıbbi cihazların kaydını, takibini ve denetimini yapmak üzere geliştirilen sistem hakkında “Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ürün Takip Sistemi” ve piyasaya arz edilen tıbbi cihazların, satış, reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esaslarının anlatıldığı “Sağlık Bakanlığı Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği” Seminerleri, bakanlık yetkililerinden Ali Cihan Bayram ve Ersen Ünsal tarafından verildi.

Pazar günü ise; KOSGEB yetkilisi KOBİ Uzmanı Fatih Öztürk, dental sektöre özel Kosgeb Kredileri ile ilgili en çok merak edilen soruları cevaplandırarak sistemi tüm detayları ile anlattı.

Diş Hekimleri ve Teknisyenlere Özel 10 Ekstra Kurs
Vestiyer Yayın Grubu, sektörün önde gelen dental firmalarıyla işbirliği yaparak diş hekimi ve teknisyenleri için 10 özel kurs düzenledi. Çeşitli firmaların sponsorluğunda, ayrı kurs salonlarında, kongreyle eş zamanlı düzenlenen kurslara yaklaşık 300 diş hekimi ile teknisyen katıldı.

Dr. K. Serhat Şahin tarafından verilen “Hastanızın Dişlerinden İster Toz Greft İster Blok Olarak 3D Kemik Oluşumu. Materyalin Diş Bankasında 100 Yıla Kadar Steril Saklanması” ve Dr. Orhan Ateş’in verdiği “Medikal Estetik Uygulamalarda 5 Önemli Faktör” kursları Sun Ray Dental & Medikal sponsorluğunda gerçekleştirildi. Nuroğlu Diş Deposu ve FKG sponsorluğunda düzenlenen ve Dr. Gökhan Atakan tarafından verilen uygulamalı “Daha İyi Endodontik Tedavi için Klinik İpuçları” kursunun kontenjanı Kongre öncesinde dolmuştu.

Ana salon konuşmacılarından olan Prof. Dr. Gianluca Plotino tarafından uygulamalı olarak verilen “Kanal Hazırlığı ve Doldurulmasında Yeni Trendler” kursuna yoğun ilgi oldu. Öncü Dental sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Danışman hekim olarak Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar ile Dr. Taha Özyürek’in de bulunduğu kursta dinleyici olarak gelmek isteyen hekimler de salona alındı. IBS implant iki ayrı kursa sponsor oldu. Prof. Dr. Nur Mollaoğlu “IBS Dental İmplant Sistemi Tarafından Tanıtılan -Magic Sinus Lifter- Kullanılarak Maksiller Sinüs Ogmentasyonu” kursunu verirken, Dr. Elif Figen Koçak ise “İmplantüstü Restorasyonlarda Güncel Ölçü Yöntemleri”ni anlattı.

Dr. Filippo Casotto’nun verdiği ve Onur Diş Deposu sponsorluğunda gerçekleştirilen uygulamalı All on 4 kursuna kayıt yaptıran 50 diş hekimi, çok ilgi gören tekniği öğrendi. AGS Medikal’in sponsorluğunda düzenlenen “İmplant Üstü Protez, Basit ve Güvenilir Ölçü Alma Tekniği, İmplant Üstü Sabit ve Hareketli Protez Seçenekleri” kursu Dr. Emre Özbir tarafından verildi. “Total Dişsizliğin Tedavisinde Greftsiz Çözümler ve İmmediate Yükleme” konusu Detech İmplant firmasının sponsorluğunda Dr. Emre Çimen tarafından sunuldu. Eleksan firması da diş teknisyenleri için uygulamalı kurs düzenledi. İmplantüstü Rhein’83 Çözümleri kursu, konunun uzmanı Diş Teknisyeni Serhan Ersöz tarafından verildi.

Fuar Alanındaki Kalabalığa ve Oditoryuma 29 Ekim’de Bando Sürprizi
3 gün boyunca düzenlenen etkinliklere katılan ve fuar alanını gezmek isteyen diş hekimleri, diş teknisyenleri ve yardımcı personellere 29 Ekim’de bir de sürpriz yapıldı.

Bağcılar Anadolu Lisesi bando grubu, GREATIST’in 29 Ekim kutlamaları için otele geldi. Fuar alanında gösteri yapan 41 öğrenci, katılımcılar tarafından çok beğenildi. Ana salonda devam eden Asisdent Sempozyumu’nda da birden salona giren ekip ayakta alkışlandı. Bando ekibi sahnede ağırlanarak Okul Müdürü Ramazan Özel’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Pazar akşamı Kongre ve Fuar sonunda Vestiyer Yayın Grubu ve DİŞSİAD, başarılarını tüm sektör yetkilileri ile kestiği pasta ile kutladı.




GREATIST 2018 Ne Zaman?

Gelecek sene GREATIST 2018’in 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Kongre için kayıtlar şimdiden alınmaya başladı.

Daha fazla GREATIST 2017 fotoğrafı için bu linki izleyebilirsiniz.

Haber:
Elif Taman (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.