Dentiss Logo

Genç Diş Hekiminden Dünya Çapında Başarı

Diş Hekimi Alperen Öz, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Bilge Kütük danışmanlığında gerçekleştirdiği vakası ile Dentsply Sirona'nın Uluslararası Klinik Vaka Yarışması’nda dünya ikincisi oldu.
07.10.2020       11.51.09

Diş Hekimi Alperen Öz, 17 yıldır global olarak düzenlenen Dentsply Sirona Uluslararası Klinik Vaka Yarışması’nda dünya ikincisi olarak Türkiye’ye önemli bir gurur yaşattı. Yarışmada 800’e yakın vaka arasından ikinci olan çalışmasını anlatan Diş Hekimi Alperen Öz, “Vakamızda ortodontik tedavi sonrası karşılaşabildiğimiz polidiastema sorunu olan bir hastamızın dişlerinin arasındaki boşlukları, kompozit malzeme ile doldurduk. Tedaviyi Doç. Dr. Zeynep Bilge Kütük hocamın danışmanlığı ile gerçekleştirdim” diyor.

Yarışma hakkında düşüncelerini sorduğumuz Diş Hekimi Alperen Öz, “Yarışma, genç öğrenci arkadaşlarımızın ve mesleğe yeni adım atmış hekimlerin becerilerini, vizyonlarını gösterebilmesi açısından çok değerli. Dünyanın birçok farklı noktasından bir çok yaklaşımı görüyor olmak, bilgi alışverişi açısından da çok kıymetli. Katılımcı olmak bile kesinlikle önemli bir deneyim diye düşünüyorum.

İlk önce her ülke kendi içinde yarışıyor ve sonrasında ülkelerin birincileri kendi içlerinde elenerek son aşamada belirli sayıda ülkenin birincisi yarışıyor. Yarışmaya toplamda 110 farklı üniversiteden 800’e yakın vaka katıldı. Global yarış online olarak bir program üzerinden gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat boyunca Danimarka, Fransa, İsviçre, Rusya, Kazakistan, İngiltere gibi birçok ülkeden meslektaşımız ile sunumlarımızı yaptık.

İngiltere, İtalya ve Fransa’dan 3 hocamızın jüri üyeliği ile değerlendirme yapıldı. Arkasından da ödül töreni gerçekleşti ve yıllar sonra ilk defa ülkemiz dereceye girdi. Elbette bizler için önce büyük bir şaşkınlık arkasından da haklı bir gurur oldu. Ülkemizi ilk defa bizim temsil ettiğimiz bir yarışmada derece kazanmak, pandemi sebebiyle sıkıntılı geçen bu günlerde, hepimize moral oldu” diyerek duygularını açıkladı.

Diş Hekimi Alperen Öz Kimdir

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Diş Hekimi Alperen Öz, öğrencilik yıllarında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nu kurdu ve 3 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Genç EDAD’da Yönetim Kurulu üyesi olan Öz, diş hekimliğinde yenilikçiliği ve toplum ağız sağlığını geliştirmeyi hedefleyen Team Genius isimli organizasyonda 2 yıl Bilimsel Fikir Liderliği yaptı ve bu görevine halen devam etmekte.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.