Dentiss Logo

Felçli Hastaya Evinde Protez Diş Yapıldı

Antalya'da, geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı kalan ve ağız ve diş sorunu çeken Hüsniye Çınar, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri biriminin tedavisi ile yeni dişlerine kavuştu.
25.07.2013       15.37.11
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri "Evinizde Yalnız Değilsiniz" sloganı ile çalışmalarını sürdürüyor. Evde Sağlık Hizmetleri yalnızca yatağa bağımlı, hareket kabiliyetini kaybetmiş, sağlık kuruluşuna gelemeyen ve ciddi sağlık sorunları yaşayan hastalara hizmet vererek hastaların yaralarına ilaç oluyor.

Annesinin ölümünün ardından geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı kalan 50 yaşındaki Hüsniye Çınar için ailesi diş tedavisi için Evde Sağlık Hizmetleri birimine haber verdi. Diş Hekimi Konur Alp Öztekin ve ekibi hastayı evinde kontrol tedavi etti. Ağzında sadece iki diş kalan ve yemek yemekte zorlanan hastanın bir diş merkezine götürülmesi aile için çok büyük maddi bir külfet olduğu için ekipler, Çınar'ın ağzındaki dişleri temizledikten sonra protez diş takılması için ölçü aldı. Tamamlanan protez bugün yine ekip tarafından takıldı. Dişlerinin takılmasıyla büyük mutluluk yaşayan Çınar, aynaya bakmayı ihmal etmedi.

Hastayı ziyaret eden Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, sağlığına kavuşan Hüsniye Çınar'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak çiçek takdim etti. Taş, hastanın 3 ay önce kendilerine başvurduğunu hatırlatarak, "Hastanın ağzında sadece kök halinde kalmış birkaç diş vardı. Öncelikle onların temizliğini yaptık. Kısa süre içinde protezine başladık. Bayramdan önce dişlerini taktık. Bu hizmetle ulaşamadığımız hastamız olamayacak" dedi. 2006 yılından itibaren Evde Sağlık Hizmetleri'nden ülke genelinde 110 bin hastanın faydalandığını hatırlatarak, evinde yatalak ve sağlık kurumuna ulaşamayan hastaların Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin yaptığı tedavi ile sağlığına kavuştuğunu belirtti. Antalya'da 4 bin 659 hastaya ulaştıklarını belirten Taş, şunları söyledi: " Bu hastalar, özel ve öncelikli hastalarımız. Çünkü bu hastaların sağlık kurumlarına ulaşması hem aile hem de hasta açısından sıkıntı. Biz, bu hastalarımızın evine gidiyor; ayaklarında sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti yatağa bağımlı hastalar alıyor. Bu ayırıcı noktamızdır. Hastaları sistemimize kayıt altına alıyoruz. İhtiyaç ne ise onu yerine getiriyoruz. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerini de vermeye başladık. Hüsniye Çınar, hanımefendiyi ağız ve diş sağlığı merkezinde ağırlamak son derece zor. Diş hekimi arkadaşlarımız hastanın ayağına gelerek gerekli tedaviyi yaptı. Şimdi de protezleri takıldı. Tedavi küçük ama bu onun en büyük mutluluğudur."

Tedavi İçin Çok Zorlandık

Hüsniye Çınar'ın eşi Mehmet Çınar da hizmetin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Daha önce böyle bir hizmet görmemiştim. Eşimin tedavisi için çok zorlandık. Sonuçta az bir gelirimiz var. Hastaneye gidip gelmek çok pahalıydı. Zorlanıyorduk. Evde bakım hizmetleri gelince rahatladık” diye konuştu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.