Dentiss Logo

Fakülteler Taşınıyor

İstanbul’un en köklü fakültelerinden olan İ.Ü. İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri, dönüşüm kapsamında yenilenecek.
22.12.2015       13.37.06
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri’ndeki çalışmalar 2016 yılı sonunda başlayacak. Fakültelerin yıkılıp yeniden yapılması gündemde.

Depremde Büyük Hasar Görmüştü


185 yıllık İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (İTF) ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (CTF) yıkılıp yeniden yapılacak. Proje, yenilemenin bir defada yıkılıp yeniden yapılmasını öngörüyor. Bu durumda yerleşke topyekûn taşınacak. Yenileme konusu yıllardır gündemde olan İTF ve CTF, 17 Ağustos depreminde ciddi zarar görmüştü.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin bir kısmı Avcılar Kampüsü’ne taşınacak. İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi de şu anda yapımı hızla devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi’nin yanında yer alacak. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ise yeni binasına kavuşana kadar prefabrik yapıda hizmet vermesi planlanıyor. Resmi onay ve de yetkililerin açıklaması olmasa da, Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğretim üyelerine gönderdiği yazı taşınılacak adresi doğruluyor.

Yeni İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri tamamlandığında kendi enerjisini kendi üreten ilk tıp fakültesi hastanesi unvanına da kavuşacak.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.